Σχοινάς: «Έχουν μπλέξει οι Αλβανοί πολύ άσχημα με αυτό το θέμα και δεν θα ξεμπλέξουν αν δεν το λύσουν»

Σχοινάς: «Έχουν μπλέξει οι Αλβανοί πολύ άσχημα με αυτό το θέμα και δεν θα ξεμπλέξουν αν δεν το λύσουν»

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε αυστηρή κριτική για τη στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες.

«Δεν θα ανοίξει ούτε ένα ενταξιακό κεφάλαιο με την Αλβανία αν δεν λυθεί το θέμα Μπέλερη», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αναφέρει πως η Ελλάδα έχει υποβάλει 74 βέτο έως τώρα κατά της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι φίλοι μας στα Τίρανα νομίζω ότι υποτίμησαν την Ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της υπόθεσης», είπε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στην απόφαση για αναβολή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου της εξέτασης για το αίτημα ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη.

Σημείωσε ότι αυτή δεν είναι ούτε μία καλή ούτε μία κακή εξέλιξη. Η κακή εξέλιξη θα ήταν μία απόρριψη της αίτησης είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «έχουν μπλέξει οι Αλβανοί πολύ άσχημα με αυτό το θέμα και δεν θα ξεμπλέξουν αν δεν το λύσουν».

...

Μπελέρης: «Η αδικία να λάβει τέλος» - Έντονες αντιπαραθέσεις στη σημερινή δίκη που αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου

Σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) διεξήχθη η δικαστική συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Η δίκη συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου