Στο φως η εμπλοκή της πρώην ΥΠΕΞ της Αλβανίας και του συζύγου της σε υπόθεση υφαρπαγή γης με πλαστά έγγραφα στη Χιμάρα

Στο φως η εμπλοκή της πρώην ΥΠΕΞ της Αλβανίας και του συζύγου της σε υπόθεση υφαρπαγή γης με πλαστά έγγραφα στη Χιμάρα

Στην εκπομπή «Στο Στόχαστρο» που προβλήθηκε στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό News 24, την 1η Νοεμβρίου 2023, επιβεβαιώθηκαν τρεις λεπτομέρειες της υπόθεσης Xhaçka, που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την εμπλοκή της πρώην υπουργού, του συζύγου της και των μελών της οικογένειάς της, στην υφαρπαγή με πλαστογραφημένα έγγραφα των οικοπέδων στους Γκιλεκάτες των Δρυμάδων. Αυτές τις λεπτομέρειες, τις οποίες εμείς τις ξέραμε, μέσω της εκπομπής, πλέον τις έμαθε και το κοινό!

Οι τρεις σημαντικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν ήταν...

  1. Ο Artan Gaçi, σύζυγος της πρώην υπουργού Olta Xhaçka, είχε πληρώσει μια δόση από το συνολικό τίμημα του ακινήτου, πριν αυτό καταχωρηθεί στο Κρατικό Κτηματολόγιο.
  2. Ο Δήμος Χιμάρας διέθετε τα πρωτότυπα έγγραφα ιδιοκτησίας του δημότη Pavllo Mehilli, του Foto, με μόλις 1200μ², του έτους 1994. Αλλά το σημαντικότερο, διέθετε και τα πλαστογραφημένα έγγραφα σχετικά με αυτό το ακίνητο, που σίγουρα έχουν επεκτείνει την έκτασή του. Τον λόγο για τον οποίο ο Δήμος Χιμάρας αποφάσισε να στείλει αυτό το ακίνητο στην Περιφέρεια Αυλώνας και στο Κτηματολόγιο για ειδική εγγραφή, παρότι γνώριζε ότι τα έγγραφα ήταν πλαστογραφημένα, ελπίζουμε να τον βρει η δικαιοσύνη!
  3. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της γης, ο Mihallaq Bonjaku, υπέβαλε ποινική καταγγελία στην Εισαγγελία Αυλώνας το 2021.

Η «ανεξάρτητη» Εισαγγελία Αυλώνας δεν έχει εξετάσει ακόμη την επίμαχη ποινική καταγγελία.

Το γεγονός που γίνεται σαφές από αυτή την περίπτωση, που δεν είναι μεμονωμένη αλλά πρακτική και κανονικότητα στον Δήμο Χιμάρας, όπου για να εγγραφεί το ακίνητο, ο πραγματικός του ιδιοκτήτης την μόνη επιλογή που έχει είναι να το πουλήσει σε στρατηγικό επενδυτή γιατί αν δεν το πουλήσει του το αρπάζουν και το γράφουν στο όνομα ενός «θύματος», ο οποίος στη συνέχεια το πουλάει στο ένα πέμπτο της πραγματικής του αξίας, όπως στην εν λόγω περίπτωση.

Η "ανεξάρτητη" Εισαγγελία Αυλώνας φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη εξετάσει την επίμαχη ποινική καταγγελία. Από αυτό το γεγονός γίνεται σαφές ότι δεν πρόκειται απλώς για μία απομονωμένη περίπτωση αλλά για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική και κανονικότητα στον Δήμο Χιμάρας, όπου η μοναδική επιλογή που διαθέτει ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι να πουλήσει το ακίνητό του σε ένα στρατηγικό επενδυτή, διότι αν δεν το κάνει, υπάρχει ο κίνδυνος να του το αρπάξουν και να το καταχωρίσουν στο όνομα ενός "θύματος." Στη συνέχεια, αυτό το "θύμα" πουλάει το ακίνητο στο ένα πέμπτο της πραγματικής του αξίας, όπως και στην εν λόγω περίπτωση.

Για να επιτευχθούν οι κλοπές και οι εκποιήσεις περιουσίας, φυσικά υπάρχει «ένα χέρι» που βάζει στη σειρά και σε «στάση προσοχής» όλους τους θεσμούς, τον Δήμο Χιμάρας, την Περιφέρεια Αυλώνας, το Κτηματολόγιο και φυσικά και την Εισαγγελία. Στη Χιμάρα οι κλέφτες κλέβουν περιουσίες από τους νόμιμους ιδιοκτήτες, από τους ελληνικής καταγωγής αλλά και από τους αλβανικής καταγωγής χωρίς να κάνουν διακρίσεις! Όλες αυτές τις υφαρπαγές περιουσιών, οι θεσμοί προσπαθούν να τις δικαιολογήσουν με το ότι έχουμε να κάνουμε με «δήθεν» εθνικά συμφέροντα και παραμύθια με 20% της απογραφής πληθυσμού που ανήκει στην ελληνική κοινότητα στην απογραφή του 2023! Τώρα πιστεύω ότι όλοι πείστηκαν ότι η βουλευτής κυρία Xhaçka, όταν ήταν στη θέση του υπουργού, ήταν σοβαρή όταν είπε ότι: «Η δικαιοσύνη στην Αλβανία είναι ανεξάρτητη» ειδικά η Εισαγγελία Αυλώνας! Η ίδια Εισαγγελία που δεν κάνει καμία ενέργεια για την ποινική καταγγελία του κ. Bonjaku, κινητοποιείται άμεσα από την καταγγελία ενός καταδικασμένου για απάτη παρόλο που δεν είναι η αρμόδια Εισαγγελία που πρέπει να χειριστεί το περιστατικό.

Ο ίδιος Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Αυλώνας, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια κρατάει στο συρτάρι τη καταγγελία Bonjaku κατά του Artan Gaçi, «βοηθάει» να αποφευχθεί η ποινική δίωξη κατά του Διοικητή Αστυνομίας Χιμάρας, ο οποίος έχει ήδη διοριστεί ως Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνας, κ. Ermal Hajdini. Ο Ermal Hajdini έχει καταγγελθεί από τους κατοίκους της Χιμάρας για υποκλοπές εις βάρος τους. Οι υποκλοπές αυτές δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας και του Εισαγγελέα Αυλώνας, Aurel Zarka, και δεν έχουν ούτε δικαστική απόφαση.

Η Ελένη Οδυσσέα κατήγγειλε τον Ermal Hajdini στην Εισαγγελία για παράνομη υποκλοπή και βιντεοσκόπηση εις βάρος της, αλλά ο εισαγγελέας Arjan Xhaferi, ο οποίος υπερασπίστηκε την Olta Xhaçka και τον Artan Gaci στην υπόθεσή τους, υπερασπίζεται τον Ermal Hajdini!

Από την αρχή αυτής της ιστορίας, είναι ξεκάθαρο ότι οι καταχραστές και οι χειραγωγοί θέλουν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά με τα χέρια του SPAK. Δυστυχώς για μένα, αλλά και για τη δικαιοσύνη, μέχρι στιγμής έχουν πετύχει τον στόχο τους. Κατά τύχη, ένας φίλος μου έστειλε τον σύνδεσμο από την εκπομπή «Ραντεβού στο δικαστήριο» όπου η Γενική Διεύθυνση Φυλακών είχε δώσει ειδική άδεια σε έναν κατάδικο να συμμετάσχει στην εκπομπή. Για τις Αρχές λοιπόν, η επιθυμία ενός κρατούμενου να συμμετάσχει στην εκπομπή υπερισχύει του δικαιώματος ενός εκλεγμένου Δημάρχου και των πολιτών του Δήμου Χιμάρας που τον εξέλεξαν. Αυτό το ίδρυμα είναι επίσης «ανεξάρτητο». Το να μην επιτρέπεται η ανάληψη των καθηκόντων κατά κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος έχει διπλό σκοπό, όχι μόνο να αποτρέψει την απαγόρευση των καταχρήσεων, αλλά κυρίως να αποτρέψει τη διαφάνεια και τη δημοσίευση ποινικών αδικημάτων.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή για να καταλάβετε περισσότερα!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ
ΜΠΕΛΕΡΗΣΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΜΑΡΑΣ

Δυρράχιο 3/11/2023

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου