Ντούλες: «Ο Μπελέρης συνεχίζει να παραμένει πολιτικός κρατούμενος, προσωπικά του κ. Ράμα»

Ντούλες: «Ο Μπελέρης συνεχίζει να παραμένει πολιτικός κρατούμενος, προσωπικά του κ. Ράμα»

Ο Φρέντης Μπελέρης ζήτησε άδεια από το δικαστήριο του Δυρραχίου για να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας, αλλά το εν λόγω δικαστήριο αποφάσισε ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά την απόφαση, ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι δεν υπάρχει νόμος που να εμποδίζει τον Μπελέρη να ορκιστεί ως δήμαρχος, αλλά κρατείται στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος του Έντι Ράμα.

«Βλέπετε ότι η μπάλα πετάγεται στις κερκίδες αντί να παίζεται το νόμιμο παιχνίδι με νόμους και κανόνες, η ανικανότητα της ανικανότητας. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στη Σύμβαση Πλαίσιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, άρθρο 6 σημείο 2, η οποία κάνει λόγο για το τεκμήριο αθωότητας κάθε πολίτη που δεν έχει τελεσίδικη καταδίκη. Ένας πολίτης που τεκμαίρεται αθώος, που έχει εκλεγεί από την κοινότητα της Χιμάρας ως δήμαρχος, με ποιο νόμο τον εμποδίζει να συνοδεύεται στην ανάληψη των καθηκόντων του ξεκινώντας από την ορκωμοσία. Δεν υπάρχει νόμος που να μην του επιτρέπει να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα παρά μόνο αυθαίρετα. Είναι πολιτικό θέμα και ο Μπελέρης συνεχίζει να παραμένει πολιτικός κρατούμενος, προσωπικά του κ. Ράμα», είπε ο Ντούλε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου