Άδεια ορκωμοσίας Μπελέρη - Η δικαστής δήλωσε αναρμόδια και στέλνει το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο

Άδεια ορκωμοσίας Μπελέρη - Η δικαστής δήλωσε αναρμόδια και στέλνει το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εξέταση του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη για παροχή άδεια ορκωμοσίας από το πρωτοδικείο Δυρραχίου, με την δικαστή της υπόθεσης Entela Shedola, να δηλώνει πως το δικαστήριο είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την εξέταση του αιτήματος στο ανώτατο δικαστήριο.

Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο αίτημα έχει ως σκοπό να ανακόψει την παραμονή του ηττημένου δημάρχου και εκλεκτού του Ράμα, στη θέση του «υπηρεσιακού δημάρχου». Ο Μπελέρης αφού ορκιστεί, παρόλο που θα επιστρέψει στις φυλακές, θα μπορεί να ορίσει αντιδήμαρχο για να τον εκπροσωπήσει στα καθήκοντά του.

Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11:45 ώρα Αλβανίας, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση. Το παρών στην δικαστική αίθουσα έδωσε και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Κωνσταντίνα Καμίτση, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες καθώς και αρκετοί Χιμαραίοι, συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη.

Όπως είχαμε ενημερώσει με σχετικό άρθρο, αίσθηση είχε προκαλέσει η παραίτηση δυο δικαστών από την υπόθεση προτού καταλήξει στα χέρια της σημερινής δικαστού, Entela Shedola.

Ντούλες: Η δικαιοσύνη πετά την μπάλα στην εξέδρα

Δηλώσεις στα μέσα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης.

«Είναι πολιτική απόφαση του Έντι Ράμα να κρατήσει στη φυλακή τον Φρέντη Μπελέρη. Ο Ράμα θα κρατήσει τον Γκόρο στο τιμόνι του δήμου της Χιμάρας, την στιγμή που ο ίδιος καταψηφίστηκε από τους Χιμαριώτες στις 14 Μαΐου. Με την δήλωση της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου, η μπάλα πετάγεται στην εξέδρα αντί να παιχτεί το παιχνίδι νόμιμα. Δεν υπάρχει νόμος που να παρεμποδίζει την ορκομωσία του Φρέντη Μπελέρη, είναι πολιτική απόφαση του Έντι Ράμα», δήλωσε ο Ντούλες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου