Απορρίπτεται από το Εφετείο Τιράνων η έκδοση πρώην στελέχους του UÇK στη Χάγη

Απορρίπτεται από το Εφετείο Τιράνων η έκδοση πρώην στελέχους του UÇK στη Χάγη

Το Εφετείο των Τιράνων αποφάσισε την απελευθέρωση του πρώην στρατιώτη του UCK, Dritan Goxhaj.

Η έφεση των Τιράνων αρνήθηκε την έκδοσή του στη Χάγη, ανατρέποντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση.

Ο Goxhaj συνελήφθη στην Αλβανία στις 31 Ιουλίου με εντολή του Ειδικού Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου. Ο δικαστής Gent Shala αποφάσισε κατά της έκδοσης και διέταξε την άμεση αποφυλάκισή του.

Ο δικηγόρος Ardjan Visha άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου των Τιράνων, το οποίο έκανε δεκτή την έκδοση. Ο ίδιος ο Goxhaj ήταν παρών στη σημερινή συνεδρίαση.

Το πρώην μέλος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου κατηγορείται για ποινικά αδικήματα που περιλαμβάνουν εκφοβισμό και παρεμπόδιση υπαλλήλων κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους. Για περισσότερο από ενάμιση μήνα, ο Goxhaj αντιτάχθηκε στην έκδοση και χαρακτήρισε τη σύλληψη ως παράνομη στέρηση της ελευθερίας.

Ο Dritan Goxhaj συνελήφθη στις 31 Ιουλίου 2023 με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου με σκοπό την έκδοση στη Χάγη. Το Ειδικό Δικαστήριο του Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη συνοδεία των αμερικανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, αφού τον κατηγόρησε ότι αποκάλυψε τα ονόματα των μαρτύρων σε πολλές υποθέσεις που είχε ανοίξει προηγουμένως η Ειδική Εισαγγελία του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου