925.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν στην ετήσια δεξίωση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο

925.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν στην ετήσια δεξίωση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου στο Σικάγο

Η δεξίωση έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Marriott Marquis». Το ανωτέρω ποσό συγκεντρώθηκε από δωρεές επιφανών στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, σημαντικών επιχειρηματιών αλλά και φίλων της Τέχνης και της ελληνικής κληρονομιάς.

Το Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων ξεκίνησε με τα εγκαίνια των εκθέσεων με τίτλο «Κληρονομιά, Ανανέωση και Ενότητα: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής» και «Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Προστατεύοντας το μέλλον και την πίστη». Πρόκειται για δυο εκθέσεις οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την Ηγεσία των 100 και το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αντίστοιχα.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών ήταν ο πρόεδρος της Ηγεσίας των 100 και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Δημήτριος Λογοθέτης, όπως και ο Γραμματέας του Τάγματος και Περιφερειακός Επίτροπος για τη Μητρόπολη του Σικάγου, Κωνσταντίνος Παβλέκας, που επίσης έλαβε τον λόγο.

Συνολικά, στις εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών» 500 προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η πρόξενος Γεωργία Τασιοπούλου, ο γενικός γραμματέας του Ιλινόις, Αλέξης Γιαννούλιας, o δημοτικός σύμβουλος του 34ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Σικάγο, Μπιλ Κόνγουεϊ, η Επίτροπος της Μητροπολιτικής Περιοχής Αντλησης Υδάτων Μείζονος Σικάγου, Μαριάννα Σπυροπούλου και ο π. Χρύσανθος Κερκερές.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου, Τζον Κάλαμος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκδήλωσης, Μάικ Μανάτος, τον οποίο πλαισίωναν οι συμπρόεδροι Δρ Γεώργιος και Ραφαέλα Μπόβις, Αλεξ και Κάθυ Γιανναρά, Κένεθ και Αγγελική Κοντράρου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ελληνικό Εθνικό Μουσείο του Σικάγου ιδρύθηκε το 1983 ως Ελληνικό Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο και έκτοτε προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό, τιμώντας τη συμβολή των Ελλήνων μεταναστών στον πολιτισμό της Αμερικής. Δέχτηκε το πρώτο αντικείμενο στις συλλογές του το 1993, ένα προικοδοτικό μπαούλο φτιαγμένο από κέδρο, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο κεντρικό έκθεμα του Μουσείου «The Greek Story in America» (Η Ελληνική Ιστορία στην Αμερική). Εκτοτε, οι συλλογές του περιλαμβάνουν περισσότερα από 10.000 φυσικά αντικείμενα, περισσότερες από 100 αρχειακές συλλογές, περισσότερες από 450 προφορικές συνεντεύξεις και μια βιβλιοθήκη με συλλογή ελληνοαμερικανικών εφημερίδων.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου