Συνεχίζεται η εκστρατεία στη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Συνεχίζεται η εκστρατεία στη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Στη Φωνή της Ελλάδας, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Απόδημο Ελληνισμό, βρέθηκε νοερά καλεσμένος χθες Τετάρτη 3 Μαΐου, από το Λονδίνο, ο Αυγουστίνος Γαλιάσος, που είναι μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κ. Γαλιάσος, συνομίλησε με τις Νατάσα Βησσαρίωνος και Νικόλ Παπαδοπούλου, τόσο για την ζωή του στο Λονδίνο όσο και για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης κεφαλαίων για να αποπληρώσουν συμβολικά το ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την διάσωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν και τους πιστωτές του. “Μία ακόμη πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής είναι η εκστρατεία συγκέντρωσης 35.000 λιρών για να επιστραφούν συμβολικά στην κυβέρνηση και στην παρούσα Υπουργό Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, τη βουλευτή Λούσι Φρέιζερ. Ουσιαστικά θέλουμε να τους πούμε ένα ευχαριστώ. Είναι γεγονός ότι έσωσαν τα γλυπτά, αφού ο Λόρδος Έλγιν είχε χρεοκοπήσει και αν δεν είχε πάρει η βρετανική κυβέρνηση τα γλυπτά αυτά, μπορεί να μην είχαν σωθεί. Οπότε εμείς, ως βρετανική επιτροπή συμβολικά επιστρέφουμε το χρέος στη βρετανική κυβέρνηση για να επαναφέρουμε το ζήτημα της επιστροφής στην επικαιρότητα. Αν δεν κάνει δεκτό το ποσό η βρετανική κυβέρνηση, θα χρησιμοποιήσουμε τα λεφτά αυτά για να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά video που θα ενημερώνουν τον κόσμο για όσα διέπραξε ο λόρδος Έλγιν και γιατί είναι απαραίτητο τα γλυπτά να επιστρέψουν στην πατρίδα μας. Μέχρι στιγμής (σε διάστημα τριών εβδομάδων) έχουμε συγκεντρώσει 10.369 λίρες και η εκστρατεία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου“ ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυγουστίνος Γαλιάσος.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και τη βρετανική επιτροπή μπορεί να βρει όποιος ενδιαφέρεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://parthenonuk.com/

Ο κ. Γαλιάσος μίλησε ακόμη για την εύκολη και προσβάσιμη λίστα που έχει δημιουργήσει στο διαδίκτυο, την «Greek List», όπου είναι συνδεδεμένοι όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Είτε για μια έξοδο για φαγητό σε ελληνικό μαγαζί, είτε σε αναζήτηση ενός γιατρού, είτε για την αντιμετώπιση ενός νομικού ζητήματος με κάποιον δικηγόρο, που μιλά την ίδια γλώσσα, η λίστα, αν και ήταν μια δύσκολη υπόθεση να ολοκληρωθεί, τελικά επετεύχθη” όπως ανέφερε. Σημειώνεται ακόμη ότι η σελίδα που διατηρεί ο κ. Γαλιάσος στο facebook, “Έλληνες στο Λονδίνο” έχει περίπου 63.000 μέλη και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Έλληνα που θα βρεθεί στην γηραιά Αλβιώνα.

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου