Την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας

Την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας

Την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας και τη γιόρτασε με συναυλία της λυρικής καλλιτέχνιδας Κλεονίκης Δεμίρη με θέμα «Οι Έλληνες Συνθέτες Ταξιδεύουν στον Κόσμο-Ένα πρόγραμμα γεμάτο Ελλάδα» στις 15 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μωυσής Νικολαΐδης είχε προαναγγείλει τη συναυλία και είχε μιλήσει για την ιστορία των Ελλήνων της Σουηδίας και την ιστορία της Ομοσπονδίας, στη "Φωνή της Ελλάδας" και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Κουβέντες μακρινές" με τη Νατάσα Βησσαρίωνος όπως επίσης και η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μωυσής Νικολαΐδης, μίλησε για τα 50 χρόνια της Ομοσπονδία και τις δραστηριότητες της. Στη συνέχεια, η Κλεονίκη Δεμίρη με μια παρέα ταλαντούχων μουσικών που περιλάμβανε τους Αχιλλέα Γουάστωρ, Λευτέρη Γρίβα και Δημήτρη Κουφογιώργο χάρισαν στο κοινό ένα εκπληκτικό πρόγραμμα – διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Σουηδική χορωδία Nicolai kammarkör υπό τη διεύθυνση της Elisabet Brander, ερμηνεύοντας συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη στα ελληνικά και στα σουηδικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου