Ελληνική Εβδομάδα Πολιτισμού στην Αλβανία - Συναυλίες σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο

Ελληνική Εβδομάδα Πολιτισμού στην Αλβανία - Συναυλίες σε Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Αργυροκάστρου και στο Πολιτιστικό Μέγαρο της Δερβιτσάνης, αντιστοίχως, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτισμού στην Αλβανία. Διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, σε συνεργασία με τις ελληνικές Προξενικές Αρχές στο Αργυρόκαστρο και στην Κορυτσά και με τη στήριξη του αλβανικού Υπουργείο Πολιτισμού και των Δήμων Αργυροκάστρου και Δρόπολης & Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των συναυλιών περιείχε ορισμένα από τα πιο εκλεκτά άσματα της παραδοσιακής, ρεμπέτικης και έντεχνης ελληνικής λαΐκής μουσικής, ενώ είχε και συνοδεία πιάνου στο Αργυρόκαστρο. Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και διακρίνεται για το πλούσιο καλλιτεχνικό της ρεπερτόριο.

Στην συναυλία στο Αργυρόκαστρο παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι Αργυροκάστρου και Δρόπολης κκ. F. Golemi και Δ. Τόλης, η Αντιδήμαρχος Αργυροκάστρου κα Christina Gushi, ο Βουλευτής Αγ. Σαράντα κ. Ν.Κούρης και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στο Αργυρόκαστρο κ. T. Bilushi.

Στην εκδήλωση στο προσφάτως ανακαινισθέν Πολιτιστικό Μέγαρο της Δερβιτσάνης παρευρέθη ο Αντιδήμαρχος Δρόπολης & Πωγωνίου κ. Π. Δεύτος και ο Κοινοτάρχης Δερβιτσάνης κ. Φ. Μπόμπολης.

Σε αμφότερες τις εκδηλώσεις απηύθηνε χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Δ. Σαχαρίδης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Ο,τι χειρότερο, Αλβανοί χειρότεροι από γουρούνια. Κακοί, θρασύδειλοι σαν τον Ράμα!!!!

Ο,τι χειρότερο, Αλβανοί χειρότεροι από γουρούνια. Κακοί, θρασύδειλοι σαν τον Ράμα!!!!

Προσθήκη σχολίου