Το πολυφωνικό της Ένωσης Χειμαρριωτών στο θέατρο Πέτρας στις 2 Ιουλίου

Το πολυφωνικό της Ένωσης Χειμαρριωτών στο θέατρο Πέτρας στις 2 Ιουλίου

Το Πολυφωνικό Καραβάνι σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη πολυφωνική σύναξη το 2022 στην Aθήνα! Συμμετέχουν πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα, από όλες τις γενιές της κοινότητας πολυφωνίας. Με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, από Πωγώνι, Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Ριζά, Μουργκάνα, Παρακάλαμο, Βούρκο, Χειμάρρα, αλλά και με πολυφωνίες της Αλβανίας, της Bουλγαρίας και της ελληνόφωνης Kάτω Ιταλίας. Μια μονάκριβη, ιδιαίτερα γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας που αναδεικνύει όλο τον πλούτο και την ποικιλία της κοινότητας πολυφωνίας και του πολυφωνικού τραγουδιού! Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Μια γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας με δεκαεπτά, μέχρι τώρα, συμμετοχές!

Συμμετέχουν:
"ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΙΚΑ"
ΚΟΣΟΒΙΤΣΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ
"ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ" (Β. Κώτσου)
Πoλυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ"
Λαογραφικός σύλλογος Βορειοηπειρωτών "ΧΑΟΝΕΣ"
Πολυφωνικό Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δερόπολης "ΔΕΡΟΠΟΛΗ" - "ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ"
Πολυφωνικό Ένωσης Χειμαρριωτών "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ" - "ΟΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΖΧΩΓΡΑΦΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΜΦΑ - "ΠΟΛΥΦΩΝΟ"
"ΩΔΕΣ"
ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ
"ΙΩ" (Βώλακας, Κάτω Ιταλία)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΑΚΗΣ (γκάιντες, Θράκη)
και μαζί η αγαπημενη:
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΚΙΩΚΑ!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2022 πραγματοποιείται στον απόηχο της παγκόσμιας αναγνώρισης του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ που, εδώ και ενάμιση χρόνο, εγγράφηκε στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας την πρώτη εγγραφή από μεριάς της Ελλάδας και την, μόλις, 29η από τα 180 κράτη που συμμετέχουν στη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της ΑΠΚ του διεθνούς οργανισμού! Η παγκόσμια αναγνώριση αντανακλά στο σύνολο της κοινότητας πολυφωνίας, στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι. Κι η φετινή εκδήλωση είναι, από τη μια, γιορτή για όλη την κοινότητα πολυφωνίας και από την άλλη, ευχαριστήρια για όσους στήριξαν την πρόταση εγγραφής!

Το Πολυφωνικό Καραβάνι διοργανώνει τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού εδώ και 23 χρόνια, με απαρχή δύο χρονιές στο "Παλλάς" και από το 2002, κάθε καλοκαίρι, στο Θέατρο Πέτρας με μόνη εξαίρεση το 2020 που, λόγω έξαρσης της πανδημίας, η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Φέτος, με πιο ήπια την κατάσταση, η γιορτή θα γίνει κανονικά, με φροντίδα αλληλοπροστασίας από όλους μας.

Φέτος, όπως και πέρυσι, η γιορτή θα γίνει με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, χάρη στη στήριξη των ίδιων των πρωτεργατών του Πολυφωνικού Καραβανιού, γιορτάζοντας την παγκόσμια αναγνώρισή του!

Επιτέλους ανταμώνουμε! Στον προνομιακό χώρο του μεγάλου θεάτρου της Πέτρας! Για να ζήσουμε μια πανέμορφη γιορτή πολυφωνίας! Μετά από τόσο καιρό, η προσμονή και η λαχτάρα θα την κάνουν ακόμη πιο όμορφη!

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΣΜΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ!

Να είμαστε όλοι εκεί! Καλή μας αντάμωση


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου