Η αλβανική κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική δίωξη του Φρέντη Μπελέρη

ENOSIS-FINAL-LOGO

Η άρνηση του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων να εξετάσει τα στοιχεία που αφορούν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και αντίστοιχα να διατάξουν την άμεση αναστολή της κράτησής του, είναι ενδεικτική της στάσης της αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στο κράτος δικαίου, την δημοκρατία και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τον σκοπό της δίωξης κατά του Μπελέρη που δεν είναι άλλος από την διατήρηση του δημαρχείου από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως έχει ορίσει ως εχθρούς της τόσο τον Φρέντη Μπελέρη όσο και τους χιλιάδες πολίτες της Χιμάρας που δημοκρατικά αποφάσισαν να τον εκλέξουν δήμαρχό τους.

Δεν υπάρχει σε ευνομούμενη δημοκρατία παράταση προφυλάκισης εως την εκδίκαση της υπόθεσης αιρετού και δη εκλεγμένου προσώπου.

Η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει, οχι στο Μπελέρη και τους πολίτες του δήμου Χιμάρας, αλλά στον εαυτό τους, να λάβουν αντίμετρα σε αυτή την συμπεριφορά κρατικής βίας και ανομίας.

Η Ένωση Χειμαρριωτών, θα συνεχίσει τον αγώνα της, μαζί με όλους τους Χιμαραίους για την δικαίωση της δημοκρατικής μας απόφασης, με την συνδρομή του διεθνούς παράγοντα μέχρι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας να αναγκαστεί να κάνει το αυτονόητο: να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ένωση Χειμαρριωτών

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου