Αυτή η παραλία της Χιμάρας βρίσκεται στις 40 καλύτερες της Ευρώπης

Αυτή η παραλία της Χιμάρας βρίσκεται στις 40 καλύτερες της Ευρώπης

Η Χιμάρα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά μέρη στον τόπο μας, τόσο από ιστορικής, όσο και από αρχιτεκτονικής άποψης.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, μια ακόμη πτυχή της μας συναρπάζει και αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη των παραλιών της, οι οποίες σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της περιοχής, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη.

Φέτος το χωριό Κηπαρό, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Χιμάρας, κέντρισε το ενδιαφέρον του Guardian, ο οποίος μέσω ενός καλοκαιρινού αφιερώματος, παρουσιάζει τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, μέσα στις οποίες βρίσκεται και το Πόρτο Παλέρμο της Χιμάρας.

«Το Κηπαρό είναι ένα μαγικό χωριό που προσφέρει εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς: το μπλε της θάλασσας, το πράσινο των πλαγιών και το λευκό των ασβεστολιθικών πετρωμάτων που ξεπροβάλλουν από τις δραματικές βουνοπλαγιές τριγύρω. Υπάρχουν πολλές κρυφές παραλίες, αλλά ακόμη και η κύρια, που ονομάζεται «Πόρτο Παλέρμο», είναι όμορφα ανεκμετάλλευτη και ιδανική για χαλάρωση στα βότσαλα ή για εξερεύνηση της κοντινής βραχώδους χερσονήσου, που ολοκληρώνεται με ένα φρούριο 200 ετών», αναφέρει το αφιέρωμα.

Η συγκεκριμένη παραλία της Χιμάρας, αποτελεί μια γαλανή κοιτίδα στο Ιόνιο, που μπορεί να ταξιδέψει τον κάθε επισκέπτη πίσω στο χρόνο.

Όπως αναφέρεται και στο εν λόγω αφιέρωμα, το Κάστρο στο Παλέρμο ή στον Πάνορμο αναφερόμενοι ιστορικά στην περιοχή, έχει τη δυνατότητα να εντυπωσιάσει και να υποδεχθεί τον καθένα, με έναν τρόπο ιδιαίτερα μαγευτικό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου