Θωρακίζονται τα Τίρανα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Θωρακίζονται τα Τίρανα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι απεσταλμένοι του Ερντογάν στην Αλβανία, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία την Δευτέρα και η «δικοί» του άνθρωποι ετοιμάζονται να θωρακίσουν κάθε σημείο στο οποίο αναμένεται να περάσει ή να σταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Ρίνας των Τιράνων εκατοντάδες αξιωματικοί, ενώ αύριο θα προσγειωθεί στη χώρα το στρατιωτικό τουρκικό αεροσκάφος, που θα μεταφέρει οχήματα υψίστης ασφαλείας.

Από πλευράς του ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα, αναμένεται να υποδεχθεί τον Ερντογάν με τιμές αρχηγού, κράτους και έπειτα μαζί θα κατευθυνθούν στο τζαμί Ethem Beu, το οποίο ανακαινίστηκε με τουρκικά κονδύλια.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει και 524 διαμερίσματα που έκτισε η χώρα του, για τους σεισμοπαθείς της 26ης Νοεμβρίου του 2019, στην πόλη Λάτς.

Η θερμή υποδοχή που ο Ράμα φαίνεται να επιφυλάσσει στον «Σουλτάνο», μάλλον θα είναι αντίστοιχη εκείνης που ο ίδιος επεφύλαξε πριν δύο χρόνια στον Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου