Τέσσερις συλλήψεις στους Αγ. Σαράντα για παράνομη κατασκευή

Τέσσερις συλλήψεις στους Αγ. Σαράντα για παράνομη κατασκευή

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία των Αγίων Σαράντα αφού έχτιζαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια σε προστατευόμενη περιοχή που ονομάζεται "City Crown", της παραθαλάσσιας πόλης.

Οι αρχές έχουν κηρύξει επίσης ως καταζητούμενο έναν 49χρονο άνδρα, ο οποίος είχε αναθέσει την εκτέλεση των εργασιών.

«Συνελήφθησαν οι ακόλουθοι πολίτες για το ποινικό αδίκημα "Παροχής βοήθειας για παράνομες κατασκευές": Shenasi Ahmetaj, 47 ετών, κάτοικος Αγίων Σαράντα, Flamur Baraj, 46 ετών, κάτοικος Mallakster, Elton Pashka, 37 ετών, κάτοικος Δελβίνου και Astrit Rrupulli, 51 ετών, κάτοικος Librazhd.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, υπάρχει η υποψία ότι αυτοί οι πολίτες (εργαζόμενοι) είχαν οριστεί από τον πολίτη A. R και εκτελούσαν εργασίες για την κατασκευή μιας εγκατάστασης, στη θέση "City Crown", των Αγίων Σαράντα, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή.

Μετά από τις παραπάνω ενέργειες, η Αστυνομία κήρυξε καταζητούμενο για το ποινικό αδίκημα της «Παράνομης δόμησης», τον Αλεξάντερ Ρίκα, 49 ετών, κάτοικο Αγίων Σαράντα. Συνεχίζονται οι εργασίες για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία της Δικαστικής Περιφέρειας Αγίων Σαράντα για περεταίρω ενέργειες», αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στην προκειμένη περίπτωση εκείνο που κάνει εντύπωση είναι πως για ακόμη μία φορά, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα (όπως συμβαίνει και στην Χιμάρα) δρουν ανενόχλητα έποικοι από περιοχές της Μέσης και Βόρειας Αλβανίας, οι οποίοι κτίζουν και κατακλύζου τον τόπο με παράνομα κτήρια. Μεταξύ αυτών, σημειώνονται και περιστατικά όπου οι αρχές παρεμποδίζουν και κατεδαφίζουν κτήρια νόμιμα Ελλήνων της μειονότητας.

Τα περιστατικά κατεδάφισης και συλλήψεων Αλβανών, είναι ελάχιστα και πολλές φορές γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

Ο εποικισμός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες στα μέρη όπου διαβιούν Έλληνες της μειονότητας και συνεχίζεται συστηματικά από την αρχή του χοτζικού καθεστώτος και μέχρι και σήμερα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου