Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στην ακτή των Δρυμάδων της Χιμάρας

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις στην ακτή των Δρυμάδων της Χιμάρας

Την κατεδάφιση "παράνομων" κτηρίων στις ακτές της χώρας συνεχίζουν από σήμερα οι αλβανικές αρχές, μετά από περιοδική παύση λόγω τουρισμού στην Αλβανία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Μπλέντι Τσούτσι, επεσήμανε για μία ακόμη φορά πως στους Δρυμάδες της Χιμάρας θα κατεδαφιστούν αρχικά δύο "παράνομα" κτήρια (μελών της ΕΕΜ) κατά μήκος της ακτής και η όλη επιχείρηση θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Κατ' αρχήν, δύο κτίρια θα κατεδαφιστούν στους Δρυμάδες και στη συνέχεια θα συνεχίσουν σε όλη την ακτογραμμή και σε κάθε άλλη περιοχή της Αλβανίας, όπου χτίζεται χωρίς άδεια. Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται απλώς για μια ενέργεια, αλλά για ένα συνεχές έργο της Πολεοδομίας και της Αστυνομίας του Κράτους για τον έλεγχο κάθε τετραγωνικού μέτρου εδάφους. «Βρίσκω ελεύθερο τετράγωνο, χτίζω χωρίς άδεια…» αυτό μην το σκέφτεστε άλλο», ανέφερε ο Τσούτσι.

Η παραπάνω δηλώσεις θα μπορούσαν να ήταν σωστές μόνο στην περίπτωση μιας χώρας που θα σέβονταν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της γης, αλλά και από μια κυβέρνηση που δε θα καταπατούσε κάθε τετραγωνικό μέτρο γης, τόσο στην Χιμάρα όσο και σε άλλες περιοχές όπου κατοικούνταν ανέκαθεν από κατοίκους της ΕΕΜ.

Η κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων, καταπατώντας και αποπροσανατολίζοντας τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα. Ο Τσούτσι και ο κάθε άλλος υπουργός της τωρινής αλβανικής κυβέρνησης, γνωρίζει πολύ καλά πως ότι γκρεμίζει, είτε είναι νόμιμο (γι' αυτούς) είτε παράνομο, παραχωρείται άμεσα στους Στρατηγικούς Επενδυτές του Ράμα, που έχουν ως βασικό τους στόχο το κέρδος και την πληθυσμιακή αλλοίωση της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει με τους εποίκους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου