Τα φαινόμενα εγκληματικότητας στους Αγ. Σαράντα και η Ελληνική μειονότητα

Τα φαινόμενα εγκληματικότητας στους Αγ. Σαράντα και η Ελληνική μειονότητα

Σε εστία εγκληματικότητας φαίνεται να έχει εξελιχθεί όλη αυτή την θερινή περίοδο η πόλη των Αγίων Σαράντα, με αρκετές περιπτώσεις εχθροπραξιών, να καταλήγουν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα, αλλά και να στοιχίζουν ζωές.

Η πόλη του Ιονίου που προσελκύει χιλιάδες ξένους τουρίστες, με ακόμη αισθητή την παρουσία των γηγενών Ελλήνων, που χαρακτηρίζεται για την οικονομική της ευρωστία, τείνει να θυμίζει πια κάτι άλλο.

Από τότε που στην πόλη οι έποικοι άρχισαν να εξαπλώνονται και να εξελίσσονται σε δυναμικούς επιχειρηματίες, φαίνεται να έχει αυξηθεί και η εγκληματικότητα.

Πότε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που καταλήγουν σε φονικά, πότε πυροβολισμοί με σκοπό τη δολοφονία ή τον εκφοβισμό και πότε ξυλοδαρμοί εναντίον αξιωματούχων της δικαιοσύνης, έχουν αλλάξει αισθητά το τοπίο.

Ωστόσο εκεί που θα πρέπει να επισημανθεί, είναι πως παρά αυτά τα αρνητικά φαινόμενα, οι Άγιοι Σαράντα συνεχίζουν να αποτελούν έναν ασφαλή προορισμό για τους παραθεριστές του καλοκαιριού.

Η αλβανική πολιτεία (συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές) οφείλει να προστατεύει όλους τους πολίτες, να μην μεροληπτεί εναντίον της Ελληνικής μειονότητας, η οποία παρά τις ξένες προτροπές για σεβασμό των δικαιωμάτων της, παρουσιάζει σημαντική πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Οι Έλληνες της περιοχής αποτελούν μια ακμαία κοινότητα η οποία θα πρέπει να υποστηριχθεί μιας και η παρουσία της σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της χώρας είναι πραγματικά πολύ σημαντική. Το ίδιο αφορά και την Χιμάρα, όπου οι ντόπιοι συνεχίζουν με κάθε δυνατό - νόμιμο τρόπο, να επιμένουν και να αναπτύσσουν την περιοχή, ενώ το αλβανικό κράτος κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους εξαφανίσει από προσώπου γης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου