Αλβανία: Ηλεκτρονικά θα παρέχεται το 80% των υπηρεσιών από τον Μάιο

Αλβανία: Ηλεκτρονικά θα παρέχεται το 80% των υπηρεσιών από τον Μάιο

Ηλεκτρονικά θα παρέχει τις υπηρεσίες του το αλβανικό δημόσιο, από το μήνα Μάιο του τρέχοντος έτους, για το 80% των υπηρεσιών του, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης e-Albania.

Στην Ολομέλεια της αλβανικής Συνέλευσης, ο Αλβανός ΥΠΕΣ, Μπ. Τσούτσι, ανέφερε ότι η Κανονιστική Πράξη για προσθήκη στον νόμο για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες των Αλβανών πολιτών, ήταν μια μεταβατική αλλαγή που αντιμετωπίζει την ανησυχία ορισμένων πολιτικών οντοτήτων για τις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές της 6ης Μαρτίου σε 6 δήμους της χώρας.

«Θα διακοπεί η άμεση επαφή των πολιτών με τα γκισέ του δημοσίου, κάτι που θα συντελέσει στη μείωση της διαφθοράς», ανέφερε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών.

«Σε πολλές περιπτώσεις τα γκισέ μετατράπηκαν σε συνηθισμένες εστίες συνηθισμένης διαφθοράς. Σήμερα, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, 21 δημόσιες υπηρεσίες λαμβάνονται online απευθείας από τον υπολογιστή ή το κινητό. Η αποσύνδεση της άμεσης επαφής με το γκισέ μείωσε τον χρόνο αναμονής των πολιτών για να λάβουν την υπηρεσία και έκοψε τον δρόμο της διαφθοράς», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια των πιστοποιητικών προσωπικής κατάστασης σε ξένες γλώσσες, τα οποία θα δημιουργούνται αυτόματα online από το e-Albania χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεστε στα γκισέ. Ενώ από τον Μάιο θα παρέχονται διαδικτυακά πάνω από το 80% των υπηρεσιών», κατέληξε

Η Αλβανία εδώ και αρκετά χρόνια έχει προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ωστόσο η διαφθορά δεν φαίνεται ούτε να έχει εξαλείφει, ούτε και να ελαττώνεται όπως υποστηρίζει κάθε τόσο η αλβανική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου