Τοπικές εκλογές στην Αλβανία - Ανακοίνωση δύο πιθανών ημερομηνιών

Τοπικές εκλογές στην Αλβανία - Ανακοίνωση δύο πιθανών ημερομηνιών

Μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας που συμφώνησαν για τη σύσταση της Επιτροπής Εκλογικής Μεταρρύθμισης έστειλε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Ilirjan Celibashi, ενώ τους ζήτησε να ξεκινήσουν τις εργασίες τους το συντομότερο δυνατό.

Στο μήνυμά του, ο Celibashi λέει αναφέρει ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για την Εκλογική Μεταρρύθμιση για την εκπλήρωση των προτάσεων του ΟΑΣΕ και επίσης τονίζει ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απέχουν πολύ, ενώ έχει δημοσιεύσει 2 πιθανές ημερομηνίες για την διεξαγωγή τους.

Η πρώτη ημερομηνία σύμφωνα με τον Celibashi είναι η 16η Απριλίου του 2023 και η δεύτερη ημερομηνία είναι η 14η Μαΐου 2023.

«Τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να συγκροτήσουν ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την εκλογική μεταρρύθμιση. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υπενθυμίζει σε αυτά τα κόμματα την ανάγκη να αρχίσουν να εργάζονται το συντομότερο δυνατό για να ανταποκριθούν στις συστάσεις του ΟΑΣΕ.

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απέχουν πολύ. Η 16η Απριλίου 2023 είναι η πρώτη πιθανή ημερομηνία για αυτές τις εκλογές και η 14η Μαΐου 2023 είναι η τελευταία ημερομηνία.

Η σύνθεση και η λειτουργία της εκλογικής διοίκησης, οι διαδικασίες για την απόκτηση αποτελεσμάτων, η χρηματοδότηση, οι προσφυγές και οι διοικητικές κυρώσεις, οι εκστρατείες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής εκστρατείας, η χρήση δημόσιων πόρων στην εκστρατεία, η ψηφιοποίηση, είναι μερικά από τα θέματα που η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ) θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προσοχή για μεταρρύθμιση από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή», αναφέρεται στο μήνυμα του προέδρου της ΚΕΚ Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου