Ο Ράμα απολύει όλους τους προέδρους στα παραρτήματα του ΣΚ Αλβανίας

Ο Ράμα απολύει όλους τους προέδρους στα παραρτήματα του ΣΚ Αλβανίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποφάσισε να τερματίσει τη θητεία των σημερινών προέδρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα παραρτήματα της αλβανικής επικράτειας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να εγκριθεί στο συνέδριο του ΣΚ που θα συγκληθεί στις 9 Απριλίου, ενώ η διαδικασία εκλογής των ηγετικών δομών των Σοσιαλιστών στις περιφέρειες θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 1 Μαΐου - 15 Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με πηγές, αυτές οι αλλαγές ήρθαν ως αναγκαιότητα για αναδιοργάνωση του Κόμματος μετά τη νίκη στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Απόφαση:

Λήξη της 4ετούς θητείας των σημερινών κομματικών αρχηγών

Η εκλογή των νέων αρχηγών του κόμματος στην περιφέρεια θα γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των άρθρων 26 και 27 του Καταστατικού και του Κανονισμού του Κόμματος.

Εντός της 30.04.2022, η Εθνοσυνέλευση του Κόμματος να εγκρίνει τους κανόνες, τις διαδικασίες, τα κριτήρια οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας για τις τοπικές δομές του κόμματος ως μέρος των νέων τροποποιήσεων του Καταστατικού.

Η διαδικασία εκλογής των κομματικών ηγετικών δομών σε κάθε δήμο θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 1 Μαΐου - 15 Ιουνίου 2022.

Οι νυν αρχηγοί της παράταξης θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την εκλογή νέων αρχηγών.

Αρμόδια για την εφαρμογή της απόφασης αυτής είναι η Προεδρία του Κόμματος και η Εκτελεστική Γραμματεία.

Η αναδιοργάνωση του ΣΚ, φυσικά υπό τις εντολές του συγκεντρωτικού Ράμα, φυσικά και δεν φέρνει αντιδράσεις τόσο στο κόμμα του, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη αντίθετη φωνή.

Εκτός αυτού, αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΚ, που τώρα βρίσκονται και σε υπουργικές θέσεις, κατά καιρούς παρομοιάζουν τον Ράμα πότε με τον Δία και πότε με τον ανερχόμενο Αλβανό ηγεμόνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου