Νέα τουρκο - αλβανική συνεργασία στο εμπόριο

Νέα τουρκο - αλβανική συνεργασία στο εμπόριο

Η Αλβανία και η Τουρκία θα εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ των τελωνειακών διοικήσεων. Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση της υπουργού Οικονομικών της Αλβανίας, Delina Ibrahimaj και του υπουργού Εμπορίου της Τουρκίας, Mehmet Mus, τη Δευτέρα στο τελωνείο Kapıkule στην Αδριανούπολη.

Η Ibrahimaj εξήρε την αμοιβαία εταιρική σχέση, στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, παραμένει σημαντικός δείκτης εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

Ακόμη είπε ότι, ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση δόθηκε στην αλληλεπίδραση μεταξύ των τελωνειακών διοικήσεων, οι οποίες ενισχύουν τη συνεργασία, προκειμένου να διευκολυνθεί το εμπόριο, η ανταλλαγή πληροφοριών και η υλοποίηση κοινών έργων, όπως η ψηφιοποίηση των αλβανικών τελωνείων.

«Η αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και των επενδύσεων δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι δύο χώρες μας για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον», δήλωσε Αλβανίδα υπουργός.

Αλβανία και Τουρκία εδώ και αρκετό διάστημα συνεργάζονται πολύπλευρα με τις «ευλογίες» Ερντογάν – Ράμα οι οποίοι βρίσκονται σε ρόλους «δασκάλου και μαθητή».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου