Ο Μέτα αντιδρά για την αύξηση των καυσίμων στην Αλβανία

Ο Μέτα αντιδρά για την αύξηση των καυσίμων στην Αλβανία

tinΟ Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της χώρας {να σταματήσει άμεσα κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση των τιμολογίων παραχώρησης της μετρολογίας των καυσίμων.

«Συμμερίζομαι πλήρως την ανησυχία που εξέφρασε η Konfindustria, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να διακόψει αμέσως κάθε πρωτοβουλία με στόχο την αύξηση των τιμολογίων παραχώρησης μετρολογίας καυσίμων, η οποία αναμένεται να κοστίσει στις επιχειρήσεις και τους πολίτες 70 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα, από την αξία των 140 εκατ. ευρώ της παραχώρησης», είπε ο Μέτα.

«Για το θέμα αυτό, και νωρίτερα, έχω εκφραστεί ξεκάθαρα με το διάταγμα αρ. 11811, ημερομηνίας 5.11.2020 «Περί επιστροφής προς επανεξέταση στη Συνέλευση του νόμου αρ. 126/2020 «Περί μετρολογίας», το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία (κυβέρνηση)», πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι ενημέρωσε αμέσως την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), για τα γεγονότα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό ποινικών ευθυνών για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ακόμη πρόσθεσε ότι όλα είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε παραβίαση των συμφερόντων των καταναλωτών σε σημείο κατάχρησης των δικαιωμάτων τους, καθώς και σε παραβίαση των δημοσίων οικονομικών.

Για τους λόγους αυτούς, υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν βρίσκει δικαιολογημένη την ανησυχία που εκφράζει η Konfindustria, αλλά και κάνει έκκληση στην αλβανική κυβέρνηση, και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών, να ασκήσει τις δημόσιες λειτουργίες του, μακριά από πελατειακούς στόχους, χωρίς να διαπραγματευτεί κανένα δημόσιο κόστος και συμφέρον εις βάρος των καταναλωτών και των δημοσίων οικονομικών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου