Μέτα:«Στον πάτο η ευημερία των πολιτών της Αλβανίας»

Μέτα:«Στον πάτο η ευημερία των πολιτών της Αλβανίας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα δημοσίευσε σήμερα τον Δείκτη Ευημερίας, που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Legatum, όπου η Αλβανία κατατάσσεται στην 69η θέση για το 2021.

«Το δημόσιο χρέος στην κορυφή, αλλά η ευημερία στον πάτο! Χρεώνεσαι για να γίνεις καλύτερος, όχι χειρότερος!

Αντίθετα, συμβαίνει με τη χώρα μας», είπε ο Μέτα.

«Σύμφωνα με τον δείκτη ευημερίας, που εκπονήθηκε από το Legatum Institute, ένα γνωστό ανεξάρτητο ίδρυμα για την επεξεργασία στατιστικών που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, αποδεικνύεται ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η Αλβανία έχει επιδεινώσει κατά τρεις βαθμούς τον δείκτη ευημερίας, πέφτοντας στη 69η θέση για το 2021, από την 66η θέση που ήταν το 2019», αναφέρει ο Μέτα.

«Συγκεκριμένα, η δημοσιονομική βιωσιμότητα, ο οικονομικός δυναμισμός, η εργασία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη», είπε.

«Η κατάδυση έχει αντίκτυπο στην ποιότητα διακυβέρνησης, την οικονομία, την εφαρμογή των νόμων, τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ιδιοκτησίας, την υλοποίηση συμβάσεων και υποχρεώσεων», πρόσθεσε ο Αλβανός ΠτΔ.

«Η ποιότητα ζωής των Αλβανών πολιτών έχει μειωθεί στο σύνολό της και είμαστε σχεδόν από τους τελευταίους στον κόσμο για την εμπιστοσύνη στους θεσμούς», υπογράμμισε ο Μέτα.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και η επιδείνωση δεν σταματά! Ο άμεσος, αποτελεσματικός και υπεύθυνος προβληματισμός είναι αναγκαιότητα!», κατέληξε στην αντίδρασή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου