Χορηγία 1 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας

Χορηγία 1 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στην ανακαίνιση δύο σηράγγων αποθήκευσης πυρομαχικών, καθώς και εξοπλισμό και εκπαίδευση για τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής, Demian Smith, και ο Αρχηγός του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας LTC, Erol Munir, παρευρέθηκαν σε τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

«Σήμερα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισχυρής και διευρυνόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Σμιθ και επαίνεσε την αμυντική συνεργασία.

«Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της σχέσης μας ήταν η εξαιρετική συνεργασία στον τομέα της άμυνας. «Ποιος θα φανταζόταν πριν από τριάντα χρόνια ότι σήμερα θα ήμασταν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και οι στρατοί μας θα έκαναν τόσα πολλά μαζί, εδώ και σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αποστολής Σμιθ κατά τη διάρκεια της τελετής.

Όπως επισημαίνει το ATA, o Αρχηγός Άμυνας της Αλβανίας, Υποστράτηγος Bajram Begaj, ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στον αλβανικό στρατό και αποκάλυψε την πλάκα που μνημονεύει το εξαιρετικό έργο και τη συνεργασία. 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχή στήριξη των ΗΠΑ ως προς την Άμυνα της Αλβανίας, με πολλούς και ποικίλους τρόπους.

Πως γιόρτασε η Κύπρος την 28η Οκτωβρίου
Αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Αλβανία - Τι μ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 27/11/21, 05:58

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη