Σαλί Μπερίσα: Είμαστε φιλοαμερικανοί

Σαλί Μπερίσα: Είμαστε φιλοαμερικανοί

Σε συνέντευξή του στην Αλβανία, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, τόνισε πως το ΔΚ δεν παύει να είναι ένα φιλοαμερικανικό κόμμα και πως έτσι θα παραμείνει

«Το μόνο πράγμα που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν θέλω να δημιουργήσω την ιδέα ενός αντι – αμερικανισμού, γιατί το ΔΚ παραμένει το κόμμα της ελευθερίας και μόνον οι ΗΠΑ είναι εγγυητής της ελευθερίας. Είμαστε φιλοαμερικανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Μπερίσα κάνει λόγο για παραπληροφόρηση του State Department από τους εχθρούς του, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν εμπόδισε καμία έρευνα εναντίον κανενός.

Όσον αφορά την περιουσία του, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει 100 χιλιάδες ευρώ, αποταμιευμένα από τις συντάξεις του, καθώς και ένα μεγάλο διαμέρισμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο νυν πρόεδρος του ΔΚ Μπάσα είναι ευχαριστημένος για την κήρυξη του ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στις ΗΠΑ, ο Μπερίσα δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία τέτοια αίσθηση εκ μέρους του.

Η ξαφνική κήρυξη του Μπερίσα ως «persona non grata» έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στη χώρα, ενώ ο ίδιος σε μια ακόμη συνέντευξή του, δήλωσε πως πίσω απ' όπλα κρύβεται ο Σόρος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου