Αλβανία: Διαμαρτυρία υπέρ κοριτσιού που υπέστη ομαδικό βιασμό

Αλβανία: Διαμαρτυρία υπέρ κοριτσιού που υπέστη ομαδικό βιασμό

Συμμορία 5 ατόμων προχώρησε σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα στην πόλη Μιρντίτα στο Βορρά της Αλβανίας. Η υπόθεση αφορά τον ομαδικό βιασμό από μιας ανήλικης κοπέλας 15 ετών, από πέντε άτομα ηλικίας από 17 και μέχρι 44 ετών.

Το γεγονός συνέβη το Μάρτιο, ωστόσο δεν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται για την οπισθοδρομικότητά της και κατά περιπτώσεις και για το μεσαιωνικό της χαρακτήρα.

Η άτυχη κοπέλα μέχρι στιγμής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ οι βιαστές της έχουν συλληφθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με τα αλβανική μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες γυναίκες και κορίτσια, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο της πόλης Επισκοπή, διοργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας, υπέρ του ανήλικου κοριτσιού.

Κρατώντας πλακάτ στο χέρι θέλησαν να περάσουν μηνύματα καταδικάζοντας αυτούς τους κακοποιούς. «Ο βιασμός είναι έγκλημα» και γι' αυτό οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν στο μέγιστο βαθμό.

Ακόμη ανέφεραν πως οι γονείς που έχουν γιους θα πρέπει να ξέρουν πώς να τους εκπαιδεύσουν, «δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα κορίτσια που σκοτώνονται στους δρόμους» είπανε χαρακτηριστικά. Επίσης τα θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν μέτρα και να αποτρέψουν τέτοια εγκλήματα, έτσι ώστε τα κορίτσια μας να μπορούν να κυκλοφορούν και χωρίς φόβο στους δρόμους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου