Ο Ράμα εμβαθύνει κι άλλο τη δικτατορία δηλώνει γνωστός Αλβανός αναλυτής

Ο Ράμα εμβαθύνει κι άλλο τη δικτατορία δηλώνει γνωστός Αλβανός αναλυτής

Ο γνωστός Αλβανός συγγραφέας και αναλυτής Φατός Λιουμπόνια, ένα σημαντικό πρόσωπο της διανόησης που υπέφερε από τη την κομμουνιστική δικτατορία στην Αλβανία, συνεχίζει να στηλιτεύει με θάρρος τα πολιτικά «εγκλήματα», καθώς και τα κακώς κείμενα της πολιτικής σκηνής στη χώρα του. Ο ίδιος σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό μέσω, υποστήριξε πως η απομάκρυνση του Αλβανού Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα – που όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο δρομολογείται – εμβαθύνει και άλλο τη δικτατορία, η οποία όπως ο ίδιος αναφέρει, έχει εγκαθιδρυθεί στην Αλβανία.
Εκτός αυτού, ανέφερε ότι ο Μέτα αντέδρασε στην απόφαση που αφορά την αποπομπή του από το αξίωμα του ΠτΔ, καθώς αισθάνθηκε πως απειλείται από μία κυβέρνηση συγκεντρωτική που έχει καταλάβει όλη την εξουσία.

Παρακάτω ακολουθούν οι σχετικές δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι υπάρχουν δύο επίπεδα που διεξάγεται αυτή η συζήτηση, εκείνο της πολιτικής και εκείνο της νομικής αξιολόγησης. Λέω ότι εάν με τη σταθεροποίηση εννοούμε ένα κόμμα – κράτος που ελέγχει όλους τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία, τον Πρόεδρο, σίγουρα θα έχουμε σταθερότητα, αλλά θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Κατά τη γνώμη μου, υπήρξε επίθεση κατά του Προέδρου κατά τη διάρκεια του Μπαμίρ Τόπι, από τους Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα, με τις Συνταγματικές τροποποιήσεις του 2008, προκειμένου να τις ενισχύσουν. Έκαναν αυτόν τον πόλεμο και αφού τελείωσαν αυτόν τον πόλεμο, ο πόλεμος των συμμοριών θα άρχιζε.

Σήμερα έχουμε φτάσει στη στιγμή που η ισχυρότερη συμμορία ελέγχει τα πάντα και απομένει ένα εμπόδιο που είναι ο Μέτα. Αν μου πείτε ότι υπάρχει ενότητα εδώ, μεταξύ εκείνων που είναι με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, υπάρχει αλληλεπίδραση και ότι ο πρωθυπουργός έχει δείξει ένα σημάδι ενότητας, λέει στην αντιπολίτευση, έλα, πάρτε μέρος στο κόμμα μου... Η δημοκρατία δεν είναι ενότητα, είναι μια αντιπαράθεση δυνάμεων με διαφορετικές έννοιες. Ο πρόεδρος ήταν το τελευταίο ντόμινο που κατείχε θέσεις υπεράσπισης της αντιπολίτευσης και του κόμματός του…
Δεν θεωρώ βρώμικη την Προεδρία, έχει υψώσει τη φωνή του για την αντιπολίτευση. Αν θέλετε ο Έντι Ράμα να αποφασίσει ποιος θα γίνει Πρόεδρος, τι θα γίνει πιο μετά;

…Όταν εγώ παρατηρώ μια κατάσταση όπου όλο αυτό το νέο κοινοβούλιο θα λέει «ας βρούμε έναν Πρόεδρο που είναι σύμβολο ενότητας και θα τον φέρει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη εμβάθυνση της δικτατορίας.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου