Αποστόλη υγειονομικού υλικού στην Δρόπολη από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων

Αποστόλη υγειονομικού υλικού  στην Δρόπολη από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων

Άμεση και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση στα αιτήματα για την υγιεινομική προστασία των Βορειοηπειρωτών, τώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας τους κορονοίού.

Σε συνεργασία με τον Αντώνη Φούσσα Δικηγόρο – πρ. Υπουργό, τον Στέφανο Φούσσα Καθηγητή Ιατρικής,τον Χαϊτίδη Ευγένιο εκπρόσωπο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στη Β. Ελλάδα, τον Μαϊντά Δημήτριο Καθηγητή Ιατρικής, εξασφαλίσαμε σε πρώτη φάση την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό για το κέντρο υγείας Δερβιτσάνης – Αργυροκάστρου.

Συμφωνα με τον Γ. Σούρλα η προσπάθεια αυτή κατέστη εφικτή με τις χορηγίες του Γιώργου Πατούλη Περιφερειάρχη Αττικής, του Μάρκου Βασίλη Επιχειρηματία, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, της Φαρμαστοκ Α.Ε.και του Κωνσταντίνου Βιτουλαδίτη της βιομηχανίας ΜΕΓΑ Α.Ε .

Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση, την κοινωνική τους ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου.

Χαιρετίζουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου Λάμπρου Κακίση για τα υγειονομικά ζητήματα, με τον οποίο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 έχει μια άριστη συνεργασία για την αποκατάσταση της εθνικής μας εκκρεμότητας για τους άταφους πεσόντες στη Β. Ήπειρο .

Η κατάσταση με το υγειονομικό υλικό.

-Αντισηπτικά (200 φιάλες των 500ml)

-Μάσκες (3.500 τεμάχια)

-Γάντια (2.500 τεμάχια)

-Αντισηπτικά μαντηλάκια(500 συσκευασίες)

-Κλίβανος ξηρής Αποστειρώσεως

-Χειρουργικά Εργαλεία (βελονοκάτοχα - λαβίδες – νυστέρια - ράμματα)

-Ηλεκτρονικά Θερμόμετρα

-Παλμικό οξύμετρο

-Σετ Ωτοσκοπίου

-Μετρητές ζαχάρου

-Ταινίες μετρητών ζαχάρου

-Αντιβιοτικά

-Αναλγητικά

-Αντιπυρετικά

-Αντιφλεγμονώδη

-Αντιυπερτασικά

-Διουρητικά

-Επιδεσμικό υλικό (διαφόρων ειδών)

-Γάζες (διαφόρων ειδών)

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου