Οι δυνάμεις του Χαφτάρ χτύπησαν στο λιμάνι της Τρίπολης αλβανικό πλοίο με πολεμοφόδια για τους Τούρκους

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ χτύπησαν στο λιμάνι της Τρίπολης αλβανικό πλοίο με πολεμοφόδια για τους Τούρκους

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ (dosja.al και top-channel), απ' την πρώτη στιγμή του επεισοδίου και με συνεχείς έρευνες, το πλοίο που χτυπήθηκε προχθές απ' τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στο Λιμάνι της Τρίπολης, προκύπτει να είναι υπό Αλβανική σημαία. Αυτό πλέον θεωρείται επιβεβαιωμένο.

Εκείνο που μένει να ερευνηθεί είναι ακριβώς σε ποιον ανήκε, δεδομένου ότι οι Τούρκοι μετά την επίθεση με ρουκέτα στο καράβι και την αποκάλυψη ότι είχε παραβιάσει το εμπάργκο όπλων αρνούνται ότι τόσο το πλοίο όσο και ο οπλισμός του είναι δικός τους.

Οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με μέλη του πληρώματος, αλβανούς πολίτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο είναι Αλβανικό. Δεν διευκρινίζονται προς το παρόν σε ποια εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο ανήκει, εν τούτοις όμως είχε πρόσφατα αποπλεύσει από Αλβανία προς την Τουρκία.

Η στιγμή που το αλβανικό πλοίο ANA τυλίγεται στις φλόγες στο λιμάνι της Τρίπολης.

Στο Λιμάνι τις Μυρσίνης, το αλβανικό πλήρωμα άλλαξε με τούρκους ναύτες. Στο πλοίο φορτώθηκαν στη συνέχεια όπλα και πυρομαχικά με κατεύθυνση την Τρίπολη της Λιβύης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το καράβι έφερε το όνομα «ΑΝΑ» το οποίο όμως έσβησαν κατά τη διαδρομή από Μυρσίνη προς Τρίπολη και στα δύο σημεία που ήταν εγγεγραμμένο.

Είναι προφανές σημειώνουν τα δημοσιεύματα ότι οι Τούρκοι που εκτελούσαν το δρομολόγιο επιδιώκουν να χάσουν τα ίχνη επιλέγοντας ένα αλβανικό καράβι και επί το πλείστον αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με τα όπλα, εάν δλδ αυτά ήταν φορτωμένα ήδη στο καράβι ή φορτώθηκαν σε Τούρκικο λιμάνι. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα διότι θα πρέπει να βρεθεί και η πηγή τόσο μεγάλης ποσότητας όπλων και πυρομαχικών και υπό την ευθύνη τινός στην Αλβανία αποθηκεύτηκαν και φορτώθηκαν στο πλοίο.

Το συγκεκριμένο πλοίο χτυπήθηκε ανοιχτά της Τρίπολης με ρουκέτα, στις 18 Φλεβάρη προκαλώντας πανικό τόσο στο χώρο του Λιμανιού όσο και στους κατοίκους της λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι αλβανικές αρχές διεξάγουν έρευνα ώστε να απαντηθεί το ερώτημα περί της ιδιοκτησίας του πλοίου και τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις των δρομολογίων του.

tachydromos.org

​Οι Χειμαρριώτες Σπυρομήλιοι και ο ατρόμητος Ζάχος
Ανοιχτή επιστολή Βορειοηπειρώτη προς την Ελληνική...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, 11:30

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Nope

Nope