Οι Αλβανοί ετοιμάζουν πόρισμα που λέει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε

Οι Αλβανοί ετοιμάζουν πόρισμα που λέει πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τη RENEA (Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις), αλλά αυτοκτόνησε, αυτό αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πως γνωρίζουν το περιεχόμενο του πολυαναμενόμενου πορίσματος.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα οι δυο σφαίρες που βρέθηκαν μία στο κάτω μέρος του σαγονιού και μία στο στήθος δείχνουν πως ο Κ. Κατσίφας έθεσε τέλος στη ζωή του και πως οι κλήσεις για διαπραγματεύσεις από πλευράς των αστυνομικών απέβησαν άκαρπες και δεν κατάφεραν να τον συνετίσουν, ούτως ώστε να μην βλάψει τον εαυτό του.

Επίσης οι ανακριτές κάνουν λόγο για πυροδότηση της σφαίρας από τον ίδιο σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, μιας και όπως λένε, αυτό έγινε αντιληπτό από την πίεση με την οποία ο ίδιος πάτησε τη σκανδάλη. Ενώ ο έλεγχος στα όπλα των αστυνομικών δεν φανέρωσε ίχνη κάποια ενέργεια πυροβολισμού και πλάι στο άψυχο σώμα του Κ. Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο του, καθώς και μερικοί κάλυκες πιθανόν από αυτό το ίδιο το όπλο. Τους επόμενους μήνες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου, το όποιο και θα δώσει τέλος στο όλο θέμα κλείνοντας έτσι και το φάκελο της υπόθεσης.

Σε συσχέτιση με τα ανωτέρω, αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για μια ακραία – εθνικιστική ενέργεια, με την οποία διερράγησαν οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας και αυτό στην «ευημερούσα» γη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Ναυρίδη και μας ενημέρωσε πως η εισαγγελία Αργυροκάστρου πριν από λίγο διέψευσε τα δημοσιεύματα και αναφέρει πως πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου