Συνέλευση Βορειοηπειρωτών για το Ασφαλιστικό

Συνέλευση Βορειοηπειρωτών για το Ασφαλιστικό

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανβορειοηπειρωτική Συνέλευση για το ασφαλιστικό - Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Παρά την δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση των κωλυμάτων που έθετε ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) σχετικά με την θεμελίωση δικαιώματος εθνικής σύνταξης για τους Βορειοηπειρώτες, το νέο νομοσχέδιο που έφερε προς διαβούλευση το Υπουργείο Εργασίας, διατηρεί τις σχετικές ρυθμίσεις.

Από το 2016 που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι και σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιούχων σε συνεργασία με ειδικό εργατολόγο, την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλους φορείς και παράγοντες έχουν κάνει πλήθος ενεργειών απευθυνόμενοι στην απελθούσα και την σημερινή κυβέρνηση, καθώς και στις ηγεσίες και στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς ενώ βρέθηκαν πολλοί θεωρητικά πρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίλυση του ζητήματος, το αποτέλεσμα παραμένει:
Οι Βορειοηπειρώτες παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν ίδιο αριθμό ενσήμων.
Καλούνται όλοι οι βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι και μεμονωμένοι ενδιαφερόμενοι, στην Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/1/2020, ώρα 06.00 μ.μ. στην Πανηπειρωτική (Κλεισθένους 15, Αθήνα 7ος όροφος) ώστε να ενημερωθούν για τις έως τώρα ενέργειες και να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου