Αναβάλλεται η έναρξη των συνομιλιών της Ε.Ε. για την ένταξη της Αλβανίας

Αναβάλλεται η έναρξη των συνομιλιών της Ε.Ε. για την ένταξη της Αλβανίας

Διπλωματικοί κύκλοι στο Βερολίνο επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Γαλλία δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Angel Merkel δεν θα μπορέσει να λάβει αποφάσεις χωρίς την έγκριση της Bundestag, με πηγές στο CDU/CSU να δηλώνουν στην Deutsche Welle ότι η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών για την Αλβανία μπορεί να αναβληθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο αντί τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Edi Rama πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Βερολίνου που φιλοξένησε η τελευταία και ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.

Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση συζητήθηκε η δικαστική μεταρρύθμιση και η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Αλβανός πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τις προσδοκίες της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με την έκθεση που αναμένεται να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Μαΐου.

Συμφωναε το ΙΒΝΑ, στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά θέματα και η ανάγκη για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, με στόχο την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Στην αγκαλιά του Έντι Ράμα το «κόμμα των Ελλήνων» ...
Στη πασχαλινή δεξίωση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click