Δρυμάδες: Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων ο δήμος Χιμάρας αυθαίρετα ξήλωσε την σκεπή του Αγίου Σπυρίδωνα (βίντεο)

mongerini_bushati

94 εκατ. Ευρώ διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αλβανία για να ενισχύσει την ενταξιακή της πορεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες 5 Δεκεμβρίου, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2018 για την Αλβανία. Με το πρόγραμμα αυτό, η Ε.Ε. χορηγεί 94 εκατ. Ευρώ προς στήριξη της Αλβανίας κατά την διαδικασία της Ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αλβανία, το πρόγραμμα εστιάζει σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή προσέγγιση όπως το κράτος δικαίου, η οικονομική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τα κεφάλαια της ΕΕ θα διοχετευθούν για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, συνεχίζοντας την υποστήριξη της ΕΕ στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του τομέα της δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης την Αλβανία να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών επιβολής του νόμου στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών. Θα συμπληρώσει αυτές τις δράσεις με επενδύσεις στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών.

Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες του τουρισμού για οικονομική ανάπτυξη στην Αλβανία, τα κονδύλια της ΕΕ θα συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του τουρισμού υψηλής ποιότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η προστασία του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα η επεξεργασία των λυμάτων, αποτελεί προτεραιότητα της βοήθειας της ΕΕ. Η ενισχυμένη ποιότητα των υδάτων και οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής θα συμβάλλουν επίσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος των Αλβανών πολιτών.

Τέλος, η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συμμετοχή της Αλβανίας σε προγράμματα της ΕΕ όπως το Erasmus +.

Στις 12 Ιανουαρίου η επετειακή εκδήλωση της ΔΕΕΕΜ ...
Το παράδοξο της ανάληψης της ηγεσίας του ΟΑΣΕ από ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη