Επιστολή του ΚΕΑΔ στον Αλβανό πρόεδρο δημοκρατίας για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνο Κατσίφα

Επιστολή του ΚΕΑΔ στον Αλβανό πρόεδρο δημοκρατίας για την παράδοση της σορού του Κωνσταντίνο Κατσίφα

Ανακοίνωση Τύπου

Σε ένα ακόμη διάβημα προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες σε ότι αφορά στην υπόθεση του δολοφονημένου απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις, Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου αποτάθηκε εγγράφως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα ζητώντας την δική του παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερης ανθρωπιστικής διάστασης και ευαισθησίας ζήτημα της παράδοσης της σορούς και της τέλεσης της κηδείας στη γενέτειρα Βουλιαράτες της Δρόπολης.

Έγκυροι νομικοί και εμπειρογνώμονες στον τομέα της ιατροδικαστικής, επισημαίνουν ότι με κοινή απόφαση (υπ.αρ. 11), των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξης και της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους, από Ιανουάριο 2001, οι διαδικασίες εκτέλεσης των ιατροδικαστικών εξετάσεων και γνωματεύσεων δεν μπορούν να αποτελέσουν αιτία παρεμπόδισης της ταφής του νεκρού πλέον των 3 ημερών.

Προσδοκία είναι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαισθανόμενος τον συναισθηματικό φόρτο της οικογενείας, την ευαισθησία όλης της ΕΕΜ και ευρύτερα, επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία των φορέων και παραδοθεί επιτέλους η σορός του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Προφανώς η όλη ανάκριση για πλήρη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος, των ευθυνών των αστυνομικών δυνάμεων και άλλων συναφών αποτελεί σαφή απαίτηση του ΚΕΑΔ και πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΚΕΑΔ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου