Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή του Σόρος στην προώθηση του Έντι Ράμα στην Αλβανία με χρήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Στο μικροσκόπιο η εμπλοκή του Σόρος στην προώθηση του Έντι Ράμα στην Αλβανία με χρήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η εγνωσμένου κύρους αμερικάνικη ιστοσελίδα Judicial Watch (Δικαστικό Παρατηρητήριο), συγκέντρωσε 32 σελίδες με στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος με την σειρά του τα χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση αριστερών πολιτικών δραστηριοτήτων στην Αλβανία, καθώς και τη συνεργασία με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας για να πιέσει σε μια αμφιλεγόμενη δικαστική ‘μεταρρύθμιση’ την χώρα.

Η μεταφορά των εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιήθηκε μέσω της USAID σε έναν δισεκατομμυριούχο για την προώθηση των δραστηριοτήτων του.

Τα νέα έγγραφα δείχνουν ότι τα κονδύλια της USAID μεταφέρθηκαν στον οργανισμό της Κοινωνίας των Πολιτών για την υποστήριξη των αριστερών ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος στην Αλβανία, ιδιαίτερα στις προσπάθειες των επιχειρήσεων του Σόρος να παράσχουν στη σοσιαλιστική κυβέρνηση μεγαλύτερο έλεγχο της δικαστικής εξουσίας.

Η USAID έδωσε 9 εκατομμύρια δολάρια το 2016 στην εκστρατεία «Δικαιοσύνη για όλους» η οποία εποπτεύεται από την «East West Management Institute» του Σόρος.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου, συγκαλυμμένος από τη διοίκηση του Ομπάμα, συνδέθηκε στενά με τον Σόρος και τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στην Αλβανία.

Τον Μάιο του 2017, ο Λου βοήθησε να υπονομευθούν τα σχέδια της αλβανικής αντιπολίτευσης να διαμαρτυρηθεί στις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τα εκλογικά αποτελέσματα ακόμη και αν αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνταν να συμμετάσχουν (στην εκλογική διαδικασία).

Ο Λου περιγράφεται από στον αμερικανικό Τύπο ως «κινητήρια δύναμη πίσω από τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αλβανία». Χωρίς να διευκρινίζεται το είδος της μεταρρύθμισης που προωθούσε στη χώρα ο Σόρος.

Το Δικαστικό Παρατηρητήριο ψάχνει ήδη στοιχεία για παρεμβάσεις του Σόρος στα Σκόπια, τη Ρουμανία και την Κολομβία, όπως σημειώνεται.

Προκαλεί εντύπωση πως εντός 24 ωρών έχουν υπάρξει αποκαλύψεις που δείχνουν εμπλοκή της Αμερικής υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ρωσίας υπέρ του Δημοκρατικού. Όλα αυτά δείχνουν πως η Αλβανία δεν έχει την διάθεση για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου