Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το γραφείο του Ράμα: "Σταματήστε τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων!"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το γραφείο του Ράμα: "Σταματήστε τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων!"

Ακτιβιστές και δημοσιογράφοι κατέβηκαν στους δρόμους χθες και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τη δημοσιογράφο Αμβρόζια Μέτα.

Το σωματικό επεισόδιο μεταξύ του Ράμα και της Μέτα έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, 19 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Πρωθυπουργός άγγιξε σωματικά τη δημοσιογράφο, μια πράξη που καταδικάστηκε από πλήθος φορέων και οργανισμών.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την ελευθερία του Τύπου, οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Μέτα και τόνισαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

"Η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης δεν απειλήθηκαν ποτέ περισσότερο από σήμερα", δήλωσε η δημοσιογράφος Aurora Velaj.

Πέρα από το περιστατικό με την Μέτα, οι διαμαρτυρίες εστιάστηκαν και στις απειλές που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι Ola Xama και Isa Myzyraj.

Η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH) καταδίκασε την άρνηση του Ράμα να αναλάβει ευθύνη, την εκφοβιστική του ρητορική και την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας της δημοσιογράφου.

"Η Ambrozia Meta ξεχωρίζει ως θαρραλέα ρεπόρτερ που αναζητά γεγονότα και δεδομένα με στόχο τη δημόσια διαφάνεια και τη λογοδοσία από τους κυβερνώντες", τόνισαν.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια ηχηρή απάντηση στις αυταρχικές τάσεις του Ράμα και μια υπενθύμιση για τη ζωτική σημασία της ελευθεροτυπίας σε μια δημοκρατική κοινωνία.

...

Ράμα για τη βίαιη συμπεριφορά σε δημοσιογράφο: «...δεν λυπάμαι καθόλου και όχι μόνο δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη...»

Η βίαιη συμπεριφορά του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα προς τη δημοσιογράφο του αλβανικού καναλιού SYRITV, Αμπρόζια Μέτα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ και οργανισμούς που υπερασπίζο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου