Η εταιρεία πίσω από το θέρετρο στη νήσο Σάσων ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο σε φορολογικό παράδεισο

Η εταιρεία πίσω από το θέρετρο στη νήσο Σάσων ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο σε φορολογικό παράδεισο

Ο Αλβανικός Οργανισμός Επενδυτικής Ανάπτυξης αντέδρασε για πρώτη φορά σχετικά με το έργο κατασκευής θέρετρου στο νησί Σάσων.

...

Ειδική παραγγελία για τις επενδύσεις του Κούσνερ στον Αυλώνα ο νέος νόμος για τις προστατευόμενες περιοχές στην Αλβανία

Η νήσος Σάσων είναι μέρος του μοναδικού Θαλάσσιου Εθνικού Πάρκου που διαθέτει η Αλβανία. Η Κομισιόν προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι πρέπει να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα - φροντίζοντας να ...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει παρουσιάσει η εταιρεία «Atlantic Incubation Partners LLC» για την υλοποίηση τουριστικού θέρετρου στο νησί Σάσων. Το έργο βρίσκεται επιτηρείται από την Αλβανική Υπηρεσία Ανάπτυξης Επενδύσεων, σχετικά με την εκπλήρωση των κριτηρίων.

Η Atlantic Incubation Partners LLC είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε στις 5 Απριλίου του περασμένου έτους στην πολιτεία Ντέλαγουερ. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανέγερση του ξενοδοχείου στο Βελιγράδι, στη θέση όπου ήταν το αρχηγείο του στρατού του Μιλόσεβιτς.

Δεν είναι γνωστό ποιος είναι η οντότητα ή οι τελικοί μέτοχοι της Atlantic Incubation Partners, καθώς η πολιτεία του Ντέλαγουερ παρέχει εταιρικό απόρρητο. Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε δημόσια ότι βρίσκεται πίσω από το έργο για το θέρετρο στο νησί, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα από την αλβανική κυβέρνηση.

Το Ντέλαγουερ θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο, όχι μόνο για τους χαμηλούς φόρους, αλλά και για το εταιρικό απόρρητο. Από το 1965, το Delaware έχει δημιουργήσει το ιδανικό τοπίο για τη σύσταση εταιρειών και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δικαιοδοσίες στον κόσμο για την ενσωμάτωση μιας υπεράκτιας επιχείρησης. Το περιβόητο "Κενό του Ντέλαγουερ" επιτρέπει στις εταιρείες να αποφεύγουν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος εταιρειών στις χώρες όπου κερδίζουν εισόδημα, υπό την προϋπόθεση ότι δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Το Ντέλαγουερ είναι μία από τις πέντε πολιτείες με μηδενικό φόρο επί των πωλήσεων, προσελκύοντας καταναλωτές από διάφορες πολιτείες.

Εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση φόρων, το Delaware προσφέρει πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως το οικονομικό απόρρητο, τις γρήγορες και προσιτές διαδικασίες ενσωμάτωσης και λίγες απαιτήσεις αναφοράς.

Το γεγονός ότι το Ντέλαγουερ είναι μια πολιτεία των ΗΠΑ προσθέτει περαιτέρω στην ελκυστικότητά του ως υπεράκτιου φορολογικού παραδείσου, επειδή προσφέρει μεγαλύτερη φήμη με λιγότερους κινδύνους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου