Ιταλία: Συμμορία Αλβανού πουλούσε 500 δόσεις κοκαΐνης την ημέρα

Ιταλία: Συμμορία Αλβανού πουλούσε 500 δόσεις κοκαΐνης την ημέρα

9 άτομα, ανάμεσά τους Αλβανοί πολίτες, συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας του Μιλάνο μετά από έρευνα που διήρκεσε από τα Χριστούγεννα του 2021 έως τα μέσα Μαρτίου 2022.

Η ανακριτική δραστηριότητα που διεξήχθη από το αστυνομικό τμήμα "Scalo Romana" του Αστυνομικού Τμήματος του Μιλάνο ξεκίνησε μετά τη σύλληψη ενός 17χρονου αγοριού τον Μάρτιο του 2021. Όμως το πιο σημαντικό μέρος της έρευνας έλαβε χώρα από τα Χριστούγεννα του 2021 έως τα μέσα Μάρτιος 2022.

Σε λίγο περισσότερο από τρεις μήνες, η αστυνομία συγκέντρωσε στοιχεία για να ανασυνθέσει τους ρόλους, τα καθήκοντα, τη δυναμική της διανομής ναρκωτικών, τη συχνότητα των προμηθειών και τις μέσες δόσεις που πωλήθηκαν, από 400 έως 500 την ημέρα.

Από όσα διαπιστώθηκαν, οι ύποπτοι θα είχαν πουλήσει περίπου 6,5 κιλά κοκαΐνης, μοιρασμένη σε περισσότερες από 25.000 δόσεις, με κέρδος σχεδόν 310.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα ανακατασκευάστηκαν κατά την έρευνα από τους πράκτορες, επικεφαλής της ομάδας ήταν ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας με ποινικό μητρώο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, που τεκμηριώθηκαν από την αστυνομία, η συσκευασία γινόταν στο σπίτι ενός 56χρονου Ιταλού με πολλαπλές ποινικές καταδίκες. Στο τέλος της συσκευασίας, δύο άτομα στο επίκεντρο της έρευνας εμφανίζονταν στο σημείο: ένας 24χρονος Ιταλοαλβανός και ένας 21χρονος Ρουμάνος. Τουλάχιστον τέσσερις έμποροι ναρκωτικών εντοπίστηκαν, δύο συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και άλλοι δύο, ένας 31χρονος Μαροκινός και ένας 40χρονος Ιταλός, κατέληξαν σε χειροπέδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου