Κοζάνη: Σύλληψη 47χρονου για 40 κιλά ναρκωτικών που μετέφερε από την Αλβανία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοζάνη: Σύλληψη 47χρονου για 40 κιλά ναρκωτικών που μετέφερε από την Αλβανία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στις 2 Μαρτίου 2024, η αστυνομία στην Κοζάνη συνέλαβε έναν 47χρονο Έλληνα υπήκοο για διακίνηση 39 κιλών και 560 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, με την ελληνική αστυνομία να έχει κατασχέσει περίπου 440 κιλά μαριχουάνας από την αρχή του έτους, ποσότητα που εικάζεται ότι προέρχεται από την Αλβανία.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της ΟΠΔΕ Μεσοποταμίας έλεγξαν ένα ΙΧ "Mercedes-Benz" στην Κοζάνη, στο οποίο οδηγός ήταν ο 47χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν 2 δοχεία που περιείχαν 39 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 39 κιλών και 560 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκαν επίσης 140 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 κάρτες SIM, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με την κάνναβη και το όχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η αλβανική αστυνομία πραγματοποίησε πρόσφατα έφοδο σε φυτεία κάνναβης στην Αλβανία, κατασχέθοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Αυτό το περιστατικό, σε συνδυασμό με την συχνή εισροή ποσοτήτων κάνναβης στην Ελλάδα, υπογραμμίζει την ανησυχητική ροή ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου