Ο McGonigal καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Ο McGonigal καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών και 4 μηνών για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον καταδίκασε τον πρώην αξιωματούχο του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ σε φυλάκιση 28 μηνών, «για σοβαρή παραβίαση της δημόσιας εμπιστοσύνης», σχετικά με τα 225 χιλιάδες δολάρια που έλαβε από τον Αλβανοαμερικανό Agron Nezaj και την παράλειψη να δηλώσει επαφές με αξιωματούχους του Αλβανία, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της υπόθεσης, ο κ. McGonigal όχι μόνο παρέλειψε να δηλώσει την παραλαβή των χρημάτων, αλλά προώθησε τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Nezaj και είπε ψέματα στο FBI για τις κοινές τους δραστηριότητες, αποκρύπτοντας έτσι το γεγονός ότι είχε σύγκρουση συμφερόντων και ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

«Αυτό ουσιαστικά συνιστά διαφθορά που υπονομεύει τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα του εκτελεστικού κλάδου της κυβέρνησης. Ο κατηγορούμενος είχε ορκιστεί να ερευνήσει και να αποτρέψει εγκλήματα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι να τα διαπράξει», αναφέρεται στο έγγραφο.

Τον Σεπτέμβριο, ο κ. McGonigal ομολόγησε την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον για όλες τις κατηγορίες που σχετίζονται με την Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων των μη αναφερόμενων επαφών με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και τον ανεπίσημο σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ντόριαν Ντούκα.

Η δήλωση ενοχής έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ των εισαγγελέων και των δικηγόρων του κ. McGonigal. Σε αντάλλαγμα για την παραδοχή της ενοχής σε μία από τις κατηγορίες του κατηγορητηρίου, αυτή της απόκρυψης υλικών αποδεικτικών στοιχείων, οι εισαγγελείς παραιτήθηκαν από τις υπόλοιπες οκτώ κατηγορίες.

...

Σήμερα η δίκη του McGonigal για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Ο Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της αντικατασκοπείας στο γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο αυτήν την Παρασκευή για να μάθει την ποινή για απόκρυψη τουλάχι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου