Σήμερα η δίκη του McGonigal για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Σήμερα η δίκη του McGonigal για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία

Ο Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της αντικατασκοπείας στο γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο αυτήν την Παρασκευή για να μάθει την ποινή για απόκρυψη τουλάχιστον 225.000 δολαρίων σε μετρητά που έλαβε από έναν πρώην αξιωματικό των πληροφοριών της Αλβανίας (Agron Neza). Ο ΜακΓκόνιγκαλ ομολόγησε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο για την κατηγορία της απόκρυψης από τις πληρωμές του FBI που λάμβανε από έναν πρώην υπάλληλο της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών που είχε μετακομίσει στο Νιου Τζέρσεϊ. Σε αντάλλαγμα για την παραδοχή της ενοχής, του αποσύρθηκαν οι κατηγορίες που αφορούσαν απόκρυψη ταξιδιών στο εξωτερικό για συναντήσεις με ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες ενώ εξακολουθούσε να απασχολείται στο FBI.

Η εισαγγελία ζητά ποινή φυλάκισης 30 μηνών (2μιση χρόνια) και πρόστιμο 95.000 δολαρίων. Τον Δεκέμβριο, ο McGonigal καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη σε περισσότερα από 4 χρόνια φυλάκιση για τη δουλειά του με έναν Ρώσο ολιγάρχη που έχει λάβει κυρώσεις και στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι κατηγορίες και στις δύο περιπτώσεις ήταν μια εκπληκτική πτώση για κάποιον που κάποτε κατείχε μία από τις κορυφαίες θέσεις αντικατασκοπείας του FBI.

Οι εισαγγελείς στην Ουάσιγκτον υποστήριξαν ότι οι ενέργειες του ΜακΓκόνιγκαλ «υποδηλώνουν ότι ήταν σε κίνδυνο» και ότι η απασχόληση μετά την αποχώρησή του από το FBI «δεν ήταν το μόνο κίνητρό του». Το FBI αναγκάστηκε επίσης να επανεξετάσει πολλαπλές έρευνες που γνώριζε για να διαπιστώσει εάν και αυτές είχαν παραβιαστεί.

...

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Charles McGonical

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους πράκτορες του FBI που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις καταδικάστηκε σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκιση,, αυτήν την Πέμπτη για τη συμπαιγνία του με έναν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου