INSTAT: Αναβάλλει τη δημοσιοποίηση στατιστικών λόγω της κυβερνοεπίθεσης από Ιρανούς χάκερς

INSTAT: Αναβάλλει τη δημοσιοποίηση στατιστικών λόγω της κυβερνοεπίθεσης από Ιρανούς χάκερς

Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας (INSTAT) ανακοινώνει ότι λόγω κυβερνοεπίθεσης που έπληξε ορισμένα από τα συστήματά του στις 31 Ιανουαρίου 2024, θα αναβάλει τη δημοσίευση των επίσημων στατιστικών μέχρι νεωτέρας.

...

Ιρανοί χάκερς: «Έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία της Απογραφής στην Αλβανία»

Η ιρανική ομάδα χάκερ «Homeland Justice» συνεχίζει και επιμένει ότι έχει λάβει από την ιστοσελίδα του INSTAT όλα τα στοιχεία της απογραφής που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες. Με άλλη αντίδραση που έ...

Η κυβερνοεπίθεση που είχε σκοπό να βλάψει τα δεδομένα του INSTAT έχει προκαλέσει διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών της επίσημης ιστοσελίδας και του email.

Σε δελτίο τύπου, το INSTAT διαβεβαιώνει το κοινό ότι τα στοιχεία της Απογραφής 2023 δεν υπόκεινται σε αυτή την επίθεση.

Η τεχνική ομάδα του INSTAT ενεργοποίησε αμέσως πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης για την προστασία των δεδομένων και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών.

Το INSTAT θα συνεχίσει τη στατιστική του δραστηριότητα και θα χρησιμοποιεί εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας όπως η ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τα επίσημα κανάλια των κοινωνικών δικτύων, Instagram και Facebook.

To INSTAT ζητά συγγνώμη από το κοινό για αυτή τη στιγμιαία αδυναμία παροχής υπηρεσιών που προκλήθηκε από αυτό το περιστατικό και διαβεβαιώνει το κοινό ότι εργάζεται εντατικά για την αποκατάσταση των υπηρεσιών του το συντομότερο δυνατό.

...

Αλβανία: Ιρανοί χάκερς έριξαν την ιστοσελίδα του INSTAT

Ο ιστότοπος του Αλβανικού Ινστιτούτου Στατιστικής φαίνεται ότι έπεσε λόγω ιρανικής ομάδας χάκερ, της Homeland Justice. Με ανακοίνωσή της στα κοινωνικά δίκτυα, η ομάδα αυτή ανακοίνωσε ότι μπόρεσε να χα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου