Αξιωματικοί του FBI κάνουν εξονυχιστική έρευνα για την αλβανική υπόθεση του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ

Αξιωματικοί του FBI κάνουν εξονυχιστική έρευνα για την αλβανική υπόθεση του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ

Η βρετανική εφημερίδα, η Daily Mail, γράφει ότι οι αξιωματικοί του FBI ανησυχούν για την αλβανική υπόθεση του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ και ερευνούν κάθε αρχείο του, φοβούμενοι ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία.

«Οι ανήσυχοι αξιωματικοί του FBI εξετάζουν «πολλές» έρευνες υψηλού προφίλ που εκτείνονται σε 22 χρόνια, φοβούμενοι ότι διέρρευσαν πληροφορίες από τον καταδικασμένο κατάσκοπο του γραφείου Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ.

Η ερευνητική επιχείρηση εκτείνεται σε όλο το διάστημα που ο πρώην αρχηγός της αντικατασκοπείας της Νέας Υόρκης εργάστηκε για την υπηρεσία», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο McGonigal, 55 ετών, έχει ήδη φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια και δύο μήνες για αποδοχή χρημάτων και συνωμοσία με έναν Ρώσο ολιγάρχη που έχει υποστεί κυρώσεις, ο οποίος είναι φίλος του δεσποτικού προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αλλά οι πλήρεις πιθανές συνέπειες της προδοσίας του περιγράφονται σε ένα υπόμνημα καταδίκης της αμερικανικής κυβέρνησης για μια άλλη υπόθεση στην Ουάσιγκτον, όπου θα καταδικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι εισαγγελείς ζητούν επιπλέον φυλάκιση 30 μηνών και πρόστιμο 95.000 δολαρίων για απόκρυψη 225.000 δολαρίων σε μετρητά που έλαβε από έναν Αλβανό αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Και αποκαλύπτουν στο σημείωμα της 5ης Ιανουαρίου - που έλαβε η Daily Mail - ότι το FBI ανησυχεί τόσο πολύ για την εξαπάτηση του McGonigal που «ευαίσθητες» υποθέσεις που χρονολογούνται από όταν έγινε ειδικός πράκτορας εξετάζονται εξονυχιστικά», σημειώνει η εφημερίδα.

Το σημείωμα αναφέρει: «Δεδομένου του ανώτερου και ευαίσθητου ρόλου του κατηγορουμένου στην οργάνωση, το FBI αναγκάστηκε να προβεί σε ουσιαστικές αναθεωρήσεις πολλών άλλων ερευνών για να διασφαλίσει ότι καμία δεν διακυβεύτηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του κατηγορουμένου ως ειδικός πράκτορας του FBI και ειδικός εποπτικός πράκτορας».

«Ο κατηγορούμενος εργάστηκε σε μερικές από τις πιο ευαίσθητες και σημαντικές υποθέσεις που χειρίστηκε το FBI».

Το υπόμνημα προειδοποιεί περαιτέρω: «Η έλλειψη αξιοπιστίας του, όπως αποκαλύπτεται από τη συμπεριφορά του υπό το φως του ποινικού του αδικήματος, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλους».

...

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Charles McGonical

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους πράκτορες του FBI που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις καταδικάστηκε σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκιση,, αυτήν την Πέμπτη για τη συμπαιγνία του με έναν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου