ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται στην απαγόρευση του σερβικού δηναρίου στο Κοσσυφοπέδιο

ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται στην απαγόρευση του σερβικού δηναρίου στο Κοσσυφοπέδιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικρίνει την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας του Κοσσυφοπεδίου που απαγόρευσε τη χρήση του σερβικού δηναρίου εντός της δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος Πίτερ Στάνο είπε ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα στο έδαφος.

«Αναμένουμε από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να αποφύγουν ασυντόνιστες ενέργειες, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα της εξομάλυνσης των σχέσεων και που μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σταθερότητα στο έδαφος», δήλωσε ο Στάνο .

Ακόμη και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να προσφέρει περισσότερο χρόνο και να συμβουλευτεί τις κοινότητες που θίγονται από την απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία του Κοσσυφοπεδίου, η Σερβία «έχει το δικαίωμα να παρέχει οικονομική βοήθεια στα μέλη της Σερβικής εθνική κοινότητα στο Κοσσυφοπέδιο».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, η Κεντρική Τράπεζα του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο το ευρώ θα είναι το μοναδικό νόμισμα για τη διενέργεια συναλλαγών από την 1η Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου