Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Αλβανίδα πρέσβη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με την Αλβανίδα πρέσβη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Λουέλα Χαϊνταράγκα, για μια συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας των δύο χωρών.

Η κ. Χαϊνταράγκα αναφέρθηκε στη σημαντική ανάπτυξη που γνωρίζει ο τουρισμός στην Αλβανία κατά την τελευταία πενταετία και εξέφρασε την επιθυμία της αλβανικής πλευράς να αντλήσει από την ελληνική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα, αλλά και να προχωρήσει σε συνεργασία για θέματα αειφορίας, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και για την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με στόχο απομακρυσμένες αγορές.

Σημειώνεται ότι Ελλάδα και Αλβανία συνεργάζονται στη βάση διμερούς συμβατικού πλαισίου συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού (Συμφωνία διμερούς συνεργασίας από το 1999), ενώ πρόσφατα υπέγραψαν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης στον τουρισμό για το διάστημα 2023-2026.

Για την ενεργοποίηση του νέου πλαισίου συνεργασίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ανάπτυξη διμερών επαφών με αφετηρία συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των δύο αρμόδιων υπουργείων μέσα στο επόμενο διάστημα, η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για μια επίσκεψη της Ελληνίδας υπουργού στα Τίρανα, αλλά και για επαφές εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, η πρέσβειρα της Αλβανίας εγχείρισε στην κ. Κεφαλογιάννη επίσημη πρόσκληση από την υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας να παρευρεθεί στην 70ή Σύνοδο της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 7-9 Απριλίου τρέχοντος έτους.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου