Τη χαμηλότερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει η Αλβανία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων

Τη χαμηλότερη ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχει η Αλβανία στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων

Τα άτομα και οι επιχειρήσεις βασίζονται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία πληροφοριών, αλλά εκτός από τα οφέλη, αυτό έχει και μια αρνητική πλευρά, όπως η έκθεση σε απειλές στον κυβερνοχώρο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Διαδικτύου. Ως ασφάλεια Διαδικτύου θα κατανοήσουμε την ασφάλεια για τις δραστηριότητες και τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Βαλκανικού Βαρόμετρου, οι επιχειρήσεις στην Αλβανία έχουν δηλώσει ότι τα πιο συχνά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει στο Διαδίκτυο σχετίζονται κυρίως με ιούς. Η Αλβανία έχει το υψηλότερο ποσοστό επιχειρήσεων στη χώρα που έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε, προκύπτει ότι στην Αλβανία υπάρχουν περίπου το 32% των επιχειρήσεων που έχουν αντιμετωπίσει ιούς στο μηχανογραφικό τους σύστημα.

Άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ανασφάλεια στο δίκτυο είναι επίσης οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και η λανθασμένη παρουσίαση ταυτότητας ή κλοπή δεδομένων. Σε συγκεκριμένα στοιχεία, μόνο το 1% των ερωτηθέντων επιχειρήσεων αντιμετώπισε προβλήματα με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και το 2% αντιμετώπισε κλοπή δεδομένων, ενώ για το 64% των επιχειρήσεων η διαδικτυακή εμπειρία ήταν ασφαλής και χωρίς προβλήματα.

Οι ίδιες αβεβαιότητες συναντώνται και στις βαλκανικές χώρες όπου ο κίνδυνος ιών είναι πιο διαδεδομένος. Σε μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ των βαλκανικών χωρών, λέμε ότι μετά την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο αναφέρονται ως οι πιο επικίνδυνες χώρες στο δίκτυο του Διαδικτύου. Συγκεκριμένα, το 25% των επιχειρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο και το 15% των επιχειρήσεων στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο έχουν αντιμετωπίσει ιούς κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

...

Νεοσύστατος φορέας στην Αλβανία θα δίνει τους υψηλότερους μισθούς στη χώρα στους υπαλλήλους του

Η αλβανική κυβέρνηση θα δημιουργήσει έναν ειδικό δημόσιο φορέα που θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στην Αλβανία. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση νόμο για...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου