Συμφωνία Ράμα - Μελόνι: Μια φυλακή και 20 δικαστικές αίθουσες στα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Συμφωνία Ράμα - Μελόνι: Μια φυλακή και 20 δικαστικές αίθουσες στα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Σε έγγραφο που εξασφάλισαν αλβανικά ΜΜΕ, αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες της κατασκευής των κέντρων μεταναστών στο λιμάνι Shengjin και στο Gjadër, συμπεριλαμβανομένης μιας φυλακής για μετανάστες που θα διαπράξουν ποινικά αδικήματα εντός των κέντρων στην αλβανική επικράτεια, καθώς και 20 αίθουσες όπου θα διεξαχθούν οι δικαστικές ακροάσεις με τηλεματική εξυπηρέτηση μεταξύ μεταναστών και δικαστών που θα εξετάζουν τα αιτήματα των αιτούντων άσυλο.

Τα δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Αλβανία θα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας.

Στο λιμάνι του Shengjin θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τα ηλεκτρικά, υδραυλικά, αποχετευτικά και διαδικτυακά συστήματα με κόστος 3 εκατ. ευρώ για το 2024.

Ενώ η κατασκευή του κέντρου στο Gjadër θα έχει μεγαλύτερο κόστος. Θα είναι σε έκταση 77 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα κοστίσει 20 εκατομμύρια ευρώ το 2024 και άλλα 8 εκατομμύρια για την εσωτερική υποδομή.

Ενώ το σύνθετο κόστος για τη διαχείριση των δύο δομών: στο Shengjin και στο Gjadër εκτιμάται ότι θα είναι 4.470.000 ευρώ για το έτος 2024 και 6.556.200 ευρώ κάθε χρόνο στη συνέχεια.

Οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην Αλβανία για τη διεξαγωγή πολιτικών δικαστηρίων με τηλεματική υπηρεσία θα είναι: 20 αίθουσες 75 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία με συνολική επιφάνεια 1500 τετραγωνικών μέτρων.

Κάθε αίθουσα μπορεί θα φιλοξενήσει 3 έως 5 άτομα: αιτούντες άσυλο, αξιωματικούς επιβολής του νόμου, διερμηνείς και δικηγόρους υπεράσπισης. Θα κατασκευαστούν σε μια αρχιτεκτονική 4 οικοδομικών τετραγώνων με 5 αίθουσες η κάθε μία απέναντι από την άλλη και μεταξύ τους θα υπάρχουν δύο αίθουσες για ποινικές ακροάσεις. Το κόστος κατασκευής τους θα είναι 1 εκατομμύριο ευρώ για το 2024 και για την επίπλωση με τραπέζια, καρέκλες και βιβλιοθήκες θα χρειαστούν 4 χιλιάδες ευρώ για το καθένα, συνολικά 80 χιλιάδες ευρώ.

Το δίκτυο υποδομής τηλεματικών συνδέσεων με τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές κλήσεις εκτιμάται ότι θα κοστίσει 1 εκατομμύριο 550 χιλιάδες για το 2024 και 1 εκατομμύρια 500 χιλιάδες για κάθε χρόνο από το 2025 έως το 2028.

Το κόστος του Διαδικτύου στην Αλβανία θα είναι 100.000 ευρώ ετησίως και η συντήρηση του συστήματος πληροφορικής περίπου 100.000 ευρώ ετησίως. Ενώ η βοήθεια πληροφορικής περί τις 800 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από το 2024 έως το 2028.

Το σχέδιο εγγράφου που εξετάστηκε από την Επιτροπή Νόμων στο ιταλικό Κοινοβούλιο και συντάχθηκε από την ιταλική κυβέρνηση, ορίζει επίσης τη δημιουργία μιας δομής φυλακών για ποινικά αδικήματα που διαπράττονται στην επικράτεια των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Η δομή της φυλακής θα έχει χωρητικότητα έως και 20 κρατουμένων με εμβαδόν 6300 τετραγωνικών μέτρων, όπου 2214 μέτρα θα είναι καλυμμένα και 4086 ανοιχτά. Το κόστος κατασκευής του θα είναι περίπου 8 εκατ. ευρώ το 2024. Από τα 20 κελιά που θα ανεγερθούν, τα 2 θα είναι για άτομα με αναπηρία και τα 4 για άτομα που θα χρειαστούν καθεστώς υψηλής ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου