Αλβανία: Οι εξαγωγείς προειδοποιούν για διαμαρτυρίες - «Πτωχεύουμε, η ανεργία θα αυξηθεί»

Αλβανία: Οι εξαγωγείς προειδοποιούν για διαμαρτυρίες - «Πτωχεύουμε, η ανεργία θα αυξηθεί»

Οι εξαγωγικές και μεταποιητικές εταιρείες προειδοποιούν ότι τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα προβούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

...

Αλβανία: Μείωση επιπλέον 22% των εξαγωγών τον Νοέμβριο

Η κρίση στις αλβανικές εξαγωγές δεν σταματά. Το Ινστιτούτο Στατιστικής ανέφερε ότι οι εξαγωγές αγαθών από την Αλβανία μειώθηκαν κατά 21,8% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σύμφωνα με ...

Σύμφωνα με αυτούς, η απώλεια ανταγωνιστικότητας, η μείωση της αξίας των πωλήσεων λόγω της αποδυνάμωσης του ευρώ και η αύξηση του άμεσου κόστους που επηρεάζεται από τον πληθωρισμό ωθούν τη συντριπτική πλειονότητα των εξαγωγέων προς τη χρεοκοπία.

Οι εξαγωγικές και μεταποιητικές εταιρείες, σύμφωνα με τους οικονομικούς δείκτες τους, παράγουν λιγότερα και θα προσφέρουν επίσης λιγότερα προϊόντα προς πώληση, κάτι που σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες χρειάζονται λιγότερους υπαλλήλους και συχνά προκύπτουν απολύσεις.

Όλα όσα συμβαίνουν στην εξαγωγική μεταποιητική οικονομία επηρεάζουν την αγορά εργασίας.

Η απώλεια ανταγωνιστικότητας των εξαγωγέων, η μείωση της αξίας των πωλήσεων από την ταχεία ενίσχυση του λεκ και η αύξηση του άμεσου κόστους και ο αντίκτυπος του πληθωρισμού στα καθημερινά έξοδα δημιουργούν γρήγορα ένα δυσμενές περιβάλλον και αναγκάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εξαγωγέων να κλείσουν δραστηριότητες.

Αυτό το δραστικό μέτρο που επιβάλλεται από τη συσσώρευση ζημιών και την έλλειψη σαφήνειας για την αγορά το επόμενο έτος θα επηρεάσει την αύξηση της ανεργίας κατά τουλάχιστον 6% από το σημερινό επίπεδο, όπου κυρίως η μεγαλύτερη ανεργία θα γίνει αισθητή σε εργαζόμενους και νέους ανθρώπους.


Η τρέχουσα κρίση έχει επίσης επισημάνει μια εξαιρετική αδυναμία της προετοιμασίας των θεσμών να αντιμετωπίσουν τέτοιες περιπτώσεις στα πρόθυρα κατάρρευσης ενός ολόκληρου τομέα μέσω της δημιουργίας ειδικών ταμείων για την αντιμετώπιση των κρίσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου