Πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αυλώνας: Η Albcontrol προκηρύσσει διαγωνισμό για τον εναέριο χώρο

Πτήσεις από το αεροδρόμιο της Αυλώνας: Η Albcontrol προκηρύσσει διαγωνισμό για τον εναέριο χώρο

Καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αυλώνας αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις στα τέλη του 2024, η Albcontrol αναζητά σύμβουλο που θα πρέπει να σχεδιάσει τις δομές του εναέριου χώρου καθώς και τις διαδικασίες πτήσης, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης επιχειρησιακής ασφάλειας.

...

Η Επιτροπή της Βέρνης απευθύνει έκκληση στην Αλβανία να σταματήσει τις εργασίες στο αεροδρόμιο της Αυλώνας

Η αλβανική κυβέρνηση καλείται για άλλη μια φορά να σταματήσει τα κατασκευαστικά έργα στην προστατευόμενη περιοχή Αώου-Νάρτας. Η Μόνιμη Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσ...

Το τμήμα αυτό έχει προκηρύξει διαγωνισμό αξίας 166,6 εκατομμυρίων λεκ ή 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ στα έγγραφα του διαγωνισμού διευκρινίζεται ότι ο σχεδιασμός των δομών ελεγχόμενου εναέριου χώρου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη χρήση του εναέριου χώρου σύμφωνα με την ασφαλή λειτουργία των αεροσκαφών και την ταχεία ροή της εναέριας κυκλοφορίας.

Αυτό, έτσι ώστε η έκταση του ελεγχόμενου εναέριου χώρου να είναι η ελάχιστη που απαιτείται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου αεροπορικής ασφάλειας. Επίσης, τα έγγραφα διευκρινίζουν ότι όλα τα αεροδρόμια που είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον EASA πρέπει να παρέχουν αριθμητικά δεδομένα και πληροφορίες ταξινομημένες από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) ως «κρίσιμα», «ουσιώδη» ή «ρουτίνα» (επίπεδο ακεραιότητας).

Οι εργασίες για το αεροδρόμιο της Αυλώνας ξεκίνησαν στα τέλη του 2021, ενώ σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού, ο διάδρομος αναμένεται να έχει μήκος 3200 μ και πλάτος 45 μ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου