Το Αεροδρόμιο Τιράνων κατέγραψε περίπου 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Μάιο, 74% περισσότεροι από πέρυσι

Το Αεροδρόμιο Τιράνων κατέγραψε περίπου 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Μάιο, 74% περισσότεροι από πέρυσι

Το αεροδρόμιο των Τιράνων (TIA) εξυπηρέτησε 949.601 επιβάτες τον Μάιο, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όταν εξυπηρέτησε 544.184 επιβάτες. Αυτά τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου, Tirana International Airport (TIA).

Σύμφωνα με την TIA, το Λονδίνο είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, με 77.020 επιβάτες. Ακολουθούν το Μπέργκαμο, η Ρώμη και η Πίζα. Η ουγγρική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air εξυπηρέτησε το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατών τον Μάιο, καταλαμβάνοντας το 53,73%, ενώ η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ακολούθησε με 25,47%.

Η συνολική άνοδος στην επιβατική κίνηση αντικατοπτρίζεται επίσης στην αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, οι αφίξεις ξένων τουριστών τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 38%, φτάνοντας τα 974.000 άτομα.

Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων έφτασε τα 3,72 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες ή 67% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Για το σύνολο του 2023, το αεροδρόμιο των Τιράνων εξυπηρέτησε 7,26 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2022.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου