60 νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

60 νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Περισσότεροι από 60 μετανάστες πιστεύεται ότι πνίγηκαν σε σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης. Την είδηση έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι το πλοίο αναχώρησε από την πόλη Zuwara με περίπου 86 επιβαίνοντες. Τα μεγάλα κύματα κατέκλυσαν το σκάφος και ότι 61 μετανάστες, μεταξύ των οποίων παιδιά, αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.

Η Λιβύη είναι ένα από τα κύρια σημεία αναχώρησης για τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να εισέλθουν στην Ευρώπη. Ο ΔΟΜ εκτιμά ότι περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι πνίγηκαν κατά την απόπειρα διέλευσης μόνο φέτος, καθιστώντας την μια από τις πιο επικίνδυνες μεταναστευτικές διαδρομές στον κόσμο. Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα θύματα του τελευταίου περιστατικού ήταν από τη Νιγηρία, τη Γκάμπια και άλλες αφρικανικές χώρες.

25 επιζώντες είχαν μεταφερθεί σε κέντρο κράτησης της Λιβύης και τους παρασχέθηκε ιατρική υποστήριξη. Γράφοντας στο Χ, ένας εκπρόσωπος του ΔΟΜ χαρακτήρισε τον φετινό απολογισμό των νεκρών ως «δραματικό αριθμό που δυστυχώς δείχνει ότι δεν γίνονται αρκετά για να σωθούν ζωές στη θάλασσα».

Τον Ιούνιο, τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 διασώθηκαν μετά τη βύθιση ενός αλιευτικού σκάφους στη νότια Ελλάδα. Όσοι κάνουν το ταξίδι ελπίζουν να φτάσουν στην Ιταλία πριν κατευθυνθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περισσότεροι από 153.000 μετανάστες έφτασαν φέτος στην Ιταλία από την Τυνησία και τη Λιβύη, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου